Een dagje uit naar de Efteling

Voor de verjaardag van mijn dochter hadden we op haar verlanglijst gezet: “Sparen voor een dagje Efteling.” Ze had aangegeven er graag heen te willen en ook mijn man verheugde zich, om sentimentele redenen, om eens een dagje Efteling te doen.

Toen manlief en ik een datum aan het overwegen waren om te gaan, belde toevallig een vriendin op: ze had kaartjes via Karwei gekocht en vroeg of we zin hadden om mee te gaan. Natuurlijk hadden we zin en daarbij was het zo ineens een heel stuk voordeliger! We moesten alleen nog één entreekaartje tegen regulier tarief erbij kopen. 🙂 De dag zelf gingen we met het openbaar vervoer en qua prijs was dat ook te overzien: vanwege mijn voordeelurenabonnement kon iedereen met 40 % korting meereizen en dochterlief had haar eigen railrunners kaartje voor 2,50 Euro waar ze de hele dag mee mocht reizen. Eenmaal bij de ingang van de Efteling knipte de caissière een oogje toe en liet het extra kaartje die we nog moesten aanschaffen zitten en zo gebeurde het dat we voor maar 16 Euro naar binnen mochten.

Verantwoord eten in de Efteling

Nou, laat ik hier maar kort over zijn: wil je verantwoord eten in de Efteling, dan ga je het enorm lastig krijgen. Afgezien van dat is het ook nog eens enorm prijzig, en dan valt biologisch eten daarbij in het niet. 😉 Om het enigszins gezond en budgetproof te houden besloten we van huis uit wat lekkere dingen mee te nemen.

 • Gekookte eitjes
 • Boekweitpannenkoeken met appel
 • Omelet-muffins met courgette en ui
 • Volkoren-spelt zuurdesem boterhammen belegd met hummus, komkommer en veldsla; rauwe geitenkaas en rauwkost; pindakaas
 • Zak bio chips zonder rotzooi (niet echt gezond, maar wel lekker 😉 )
 • Paar repen Lovechock gekocht in de aanbieding (niet goedkoop, maar goedkoper dan wat er aan snacks in de Efteling te krijgen is. 😉 )
 • Pinda’s
 • Water
 • Zakjes kruiden thee
 • Appels
 • Bananen

Het is een behoorlijke lijst geworden, maar we hebben het er echt lekker van kunnen nemen en geen enkel moment honger gekregen. 🙂 Qua voorbereiding viel het ook echt mee. De pannenkoeken waren het meeste werk, maar niks onoverkomelijk. Daarnaast hadden mijn man en ik afgesproken om het zakgeld dat we hadden meegenomen niet te besteden aan eten (hooguit wat koffie) maar juist aan leuke souvenirs uit één van de winkeltjes. Zo kreeg mijn dochter Pardoes pantoffels, een kleurboek en stickers. 🙂

Mijn dochter vond alles eng

Het was een hele leuke dag, maar natuurlijk wel enorm vermoeiend. Ik denk dat mijn dochter en ik wel een paar dagen nodig hebben gehad om bij te komen door alle indrukken die we hebben opgedaan. Daarnaast vond mijn hoog gevoelige dochter alles heel eng. Ze rende voor elk raar geluidje in paniek naar papa en op de foto’s die tijdens sommige attracties zijn genomen keek ze heel angstig. Ik had gehoord dat Carnaval een leuke attractie voor kleine kinderen zou zijn, dus ik besloot met haar dat te doen. De rij was enorm lang, en niet lang erna raakte ze in paniek. We stonden inmiddels halverwege de rij dus er zat niks anders op om haar er maar doorheen te loodsen en me van de rest van de omgeving proberen af te sluiten, denkende dat de attractie dit het allemaal wel waard zou zijn. Toen we eindelijk in een wagentje konden instappen kalmeerde ze maar leuk vond ze het niet. Maar al met al heeft ze verder wel een leuke dag gehad denk ik.

Impressiesefteling6

Onze dreumes heeft grotendeels bij papa in de draagdoek gezeten. Het was best koud dus het berenpakje dat ik bij een kringloopwinkeltje had gevonden kwam reuze van pas en zo bleef hij lekker warm. Toen hij zo lief aan het slapen was kregen we vele vertederde blikken en glimlachen toegeworpen. 🙂

efteling5Even leuk als gezin op de foto. 4 pogingen. 🙂

efteling2Die fietskar is altijd heel handig. 🙂

efteling1Zwaaien naar mama 🙂

efteling4Sprookjesbos was toch wel heel leuk

efteling3Impressies van enkele attracties

Tags: , , , , , ,

Reactie 10 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Wat een leuke foto’s van jullie! En wat is dat berenpakje verschrikkelijk schattig! Of moet ik zeggen wat is hij onwijs schattig in dat pakje? 😉 😀

  • Hihi allebei denk ik 🙂

 2. Ik heb gezien dat jullie met de fietskar naar de efteling zijn gegaan. Is dit handig? Kunnen jullie overal door? Of is het handiger om 2 buggy’s mee te nemen?

  • Ja we konden probleemloos overal lopen, nergens te krap. 😉 Uiteraard kun je er niet mee in de attracties zelf, dan moet je de buggy of fietskar achterlaten. Dus een fietsslot mee om de fietskar vast te zetten is wel handig. 🙂

 3. Hi! Heb je wel eens van sprookjeswonderland in Enkhuizen gehoord. Heel relaxed. Misschien voor een volgende keer?

  • Nee ik ken het niet 🙂 Bedankt voor de tip 😀

 4. Mijn kind van 6 vindt ook veel dingen eng. Hij gaat niet graag in een attractie. Efteling hebben we vorige keer gedaan en het ging al iets beter. Zelfs Raveleijn vond hij prachtig. Maar in de kermis, of iets wat snel gaat krijg ik hem niet in. Soms denk ik ook wel eens dat hij hoog sensitief is.

  • Hoogsensitiviteit komt veel voor dus het is mogelijk. Er is een vragenlijst die daar wat meer duidelijkheid over kan geven, al is dat natuurlijk niet de manier om officieel te bepalen of je kind HS of niet, maar het kan een indicatie geven. 🙂