Suikervrije, zuivelvrije en e-nummervrije Sinterklaasrecepten!

Het hele pietendebat van de afgelopen weken is een beetje aan mij voorbij gegaan, en wanneer ik er wel wat van meekreeg was ik eigenlijk vooral verbaasd over hoe fel de toon van het debat soms was en hoe boos sommigen zich maakten (ik moet gelijk denken aan het incident met het arme vrouwtje dat aandacht vroeg voor de situatie in West-Papoea tijdens de pieten demonstratie op het Malieveld).

Sinterklaasrecepten zonder suiker, zuivel, e-nummers en grotendeels glutenvrij

In de tussentijd, terwijl iedereen heftig over de rol van Zwarte Piet aan het debatteren en discussiëren was op Facebook, Twitter, televisie, op straat, in het openbaar of onderling, is er een e-boekje verschenen met suikervrije, zuivelvrij, e-nummervrije en grotendeels glutenvrije (maar niet allemaal) Sinterklaasrecepten (wie echter zoekt naar een boekje dat 100% glutenvrije recepten voor Sinterklaas bevat, klik hier) Ideaal voor wie toch graag mee wilt snoepen zonder schuldgevoelens tijdens het Sinterklaasfeest, en zonder te moeten grijpen naar voorbewerkte producten vol met suiker en andere toevoegingen.

Ik hou eigenlijk niet van gevulde speculaas

Toen het boekje Sinterklaasrecepten vorig jaar nog in de maak was, had ik de gelegenheid om de gevulde speculaas te proeven tijdens de fotosessie die Sharon en ik gedaan hebben voor haar e-boekje Herfstrecepten. Ze had het meegebracht en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er niet gelijk voor warm liep bij de gedachte het te proeven. Ik ben namelijk géén gevulde speculaas fan. Hier heeft niemand mij ooit eerder blij mee gemaakt. Te vet, te machtig, te zoet, te droog en noem maar op. Het viel altijd zwaar en onaangenaam op mijn maag. Nee, geen gevulde speculaas voor mij.

Suikervrije, zuivelvrij en glutenvrije speculaas!

Toen ik de gevulde speculaas kreeg om aan te snijden, rook het al veelbelovend. Toen kwam de eerste hap en ik was aangenaam verrast: het smaakte best lekker. De gevulde speculaas heeft hier ook niet lang gestaan. Volgens mij was het zelfs binnen een dag op. Het was lekker smeuïg, de amandelspijs was frisser van smaak dan de traditionele variant en het geheel was minder zwaar en machtig. Toch smaakte het onmiskenbaar naar gevulde speculaas, maar wel een beetje milder. Het mooie van dit alles is nog wel dat het ook nog eens helemaal verantwoord is! Het recept bevat geen gluten, geen geraffineerde suikers, aangezien het gezoet is met gedroogd fruit en het bevat geen zuivel. Nooit meer kopen dus die gevulde speculaas, maar duik nu dus lekker de keuken in! 😉

Welke recepten bevat het boekje nog meer?

Zo’n beetje alle standaard recepten, en meer, kun je in het e-boekje vinden. Een opsomming: suikervrije – zuivelvrije – glutenvrije pepernoten, kruidnoten (ze zijn best lekker maar helaas kreeg ik ze nooit knapperig), taaitaai, banketstaaf, sinterklaaskoekjes, speculoos, speculaasspijs, sinterklaasmuffins, speculaasplak, speculaassnoepjes en meer. Wat de toekomst brengt voor Zwarte Piet is een beetje onduidelijk, maar het feest met of zonder de vertrouwde hulp van Sinterklaas, de Gevulde Speculaas zal wat mij betreft niet meer gaan ontbreken! 😉

IMG_9817-copy

 De heerlijke gevulde speculaas, nog net kunnen vastleggen 😉

sint-preview

Sneak preview uit het E-boek ’25 lekkere Sinterklaasrecepten’ te vinden in de webwinkel van Voedzo.

Voor wie ECHTER 100%  glutenvrije recepten zoekt waarvan een groot deel zelfs Paleo zijn, klik hier voor een ander leuk Sinterklaas e-boekje.  

 

Tags:

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Is het e-boek met recepten nog beschikbaar? Ik zou het graag willen aanschaffen!

    • Zou je even op de site van voedzo zelf moeten kijken. Succes!