Groentestoofschotel met kikkererwten (glutenvrij, zuivelvrij, suikvervrij, vegan)

Nu het herfstweer aan het worden is, kreeg ik zin in een stoofschotel. Ik had lekker veel gemaakt zodat we er twee dagen met z’n vieren van kunnen eten. Toen manlief thuis kwam stond het eten op tafel. Hij was aangenaam verrast en vond het heerlijk! 🙂 Daar doe ik het voor. 🙂 Mijn dochter vond het op zich wel  lekker maar het was iets te scherp gekruid (oopsie!). Je kunt de hoeveelheden van kruiden en groente overigens geheel naar smaak aanpassen. Kikkererwten zijn ook goed te vervangen door bruine bonen.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Gekookte Kikkererwten 250 gr
  • Champignons 300 gr
  • Wortels 3 stuks
  • Courgette 2 stuks
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 2 stuks
  • Sperziebonen 200 gr
  • Gemalen komijn 2 theelepels
  • Mosterdpoeder 1 theelepel
  • Vers bosje peterselie 1 stuk
  • Korianderpoeder 1 theelepel
  • Couscous kruiden Van het merk Dr. Cook 2 theelepels
  • Water 250 ml
  • Keltisch zeezout Naar smaak 1 eetlepel
  • Kokosolie ontgeurd Om in te bakken 2 eetlepels
  • Olijfolie extra vergine Om te garneren scheutjes

BEREIDING:

  1. Snij alle groente in schijfjes of blokjes.
  2. Snipper een ui en snij de knoflook klein.
  3. Verhit in een pan de kokosolie. Fruit de knoflook en ui.
  4. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin.
  5. Voeg daarna de rest toe: de kikkererwten, de rest van de groente, water, kruiden, bouillonpoeder en zout.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna op een klein vuurtje voor een half uur sudderen.
  7. Hak de peterselie fijn en garneer de borden samen met een scheutje olijfolie.
  8. Eet smakelijk!

IMG_0429kljl-copy

 

eetjezelfmooislankgelukkig

Tags:

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Deze gaat op mijn lijstje voor komende week. mmmmm