Makkelijke kokossnoepjes (paleo, suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij, vegan)

Vaak maak ik van die lekkere makkelijke snoep-balletjes met nootjes en gedroogde vruchten… en ook altijd met cacao. Vandaag een variant zonder cacao. Gewoon om te proberen. En… iedereen thuis vond ze lekker! 🙂 Missie geslaagd dus. 😀

Geweekte amandelen

In het recept heb ik geweekte amandelen gebruikt. Uiteraard kunnen die vervangen worden door niet geweekte blanke amandelen. De reden waarom ik ze eerst geweekt heb is om de fytinezuur af te breken zodat we optimaal kunnen profiteren van alle gezondheidsvoordelen die amandelen te bieden hebben. 🙂 Een zeer verhelderend stukje over fytinezuur kun je vinden op de informatieve blog van De Groene vrouw! Sinds het lezen van haar artikel zorg ik ervoor dat ik een bakje met geweekte amandelen in de koelkast heb liggen zodat ik ze altijd bij de hand heb als ik ze ergens voor wil gebruiken. 🙂

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Gedroogde abrikozen 150 gr
  • Blanke amandelen Het liefst een nachtje geweekt! 100 gr
  • Kokosrasp 50 gr
  • Rauwe lokale honing 2 eetlepels
  • Kokosolie extra vergin 2 eetlepels
  • Vanille poeder (van een peul) 1 theelepel

BEREIDING:

  1. Doe alle ingrediënten in een goede keukenmachine.
  2. Laat het draaien tot er een kleverige deeg ontstaat.
  3. Draai er balletjes van en zet ze een uurtje in de koelkast.

IMG_0402-copy2

IMG_0406-copy

IMG_0407-copy

 

 

 

koekenboek

Tags: , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens