Verliefd op Maxomorra kinderkleding

Eigenlijk koop ik heel weinig kleding voor de kinderen. We hebben het geluk dat de familie van mijn man groot is (met maar liefst 9 kleinkinderen) en we krijgen altijd wel een grote zak met kinderkleding doorgeschoven. Vaak zijn de kleertjes die we krijgen heel leuk en in goede staat. Wanneer ik toch wat nodig heb dan kijk ik ook weleens in tweedehands winkeltjes en soms vind ik het eigenlijk ook gewoon leuk om iets nieuws voor de kinderen te kopen.

Scandinavische kinderkleding!

Ik kwam een paar weken terug tot de conclusie dat mijn zoontje bijna geen broekjes meer had waar hij in paste, en de broekjes waar hij wel in past zijn oncomfortabele, te strak zittende, spijkerbroekjes. Ik begon rond te kijken naar wat meer comfortabele kleding met vrolijke en kleurrijke prints, die ook nog eens het liefst bio zijn, waar geen rare, giftige stoffen aan te pas zijn gekomen tijdens het productieproces. Al heel gauw kom je dan uit op Scandinavische kinderkleding. Ik had er een aantal jaar terug kennis mee gemaakt via een kennis die haar eigen webshop had opgestart, die al gauw goed ging lopen.

Maak kennis met Maxomorra

Één van mijn favoriete Scandinavische merken is Maxomorra. Het is vrolijk, heerlijk comfortabel en nog redelijk betaalbaar in vergelijking met soortgelijke merken als CeLaVi, Katvig, Pippi, Duns, Ej Sikke Lej e.d. Maxomorra gebruikt biologisch katoen en zij zeggen de kleertjes onder eerlijke en duurzame omstandigheden te produceren. Maxomorra kost enkele euro’s meer dan bijvoorbeeld een shirtje van de Hema of de H&M maar je weet dat het wel helemaal verantwoord en van goede kwaliteit is, en daar heb ik die paar Euro’s extra wel voor over (al kun je vaak hele betaalbare kleertjes van iets oudere collecties in de outlets vinden. 😉 ) Daarbij zijn de kleertjes origineel, vrolijk en toch anders. Daar hou ik wel van. 🙂

Jumpsuits / speelpakjes

Waar ik zelf helemaal weg van ben zijn de speelpakjes! Als je ze niet kent zou je misschien in eerste instantie denken dat het pyama’s zijn, maar dat zijn ze dus niet! 🙂 Toen mijn dochter zo’n 14 maanden was had ze haar eerste speelpakje aan. Volgens mij niet van Maxomorra maar van het merk Smafolk. Ik kreeg het van blijblij.com in ruil voor deze foto.

blijblij9-copy

Sindsdien ben ik verknocht aan die leuke comfortabele pakjes met retro prints. Nu heb ik voor mijn dreumes ook een aantal speelpakjes gekocht van Maxomorra met verschillende leuke prints en ik krijg echt veel leuke complimenten. 🙂

Waar is Maxomorra te koop?

Maxomorra is niet in winkels te koop maar alleen online. Er zijn in Nederland verschillende webwinkels die ze verkopen. Om er een paar op te noemen: Blijblij.com (waar ik nu een aantal pakjes besteld had), Babies en Kids shop (waar ik ook een paar kleertjes in de outlet gekocht heb), en Dragen en zo. Voor een compleet overzicht van Nederlandse webshops kun je hier kijken.

Update maart 2014: Helaas is Blijblij.com ermee gestopt! Het succes van de webshop was zo overweldigend dat de eigenaresse het niet meer kon combineren met haar gezin. Heel jammer… 🙁  Gelukkig nemen steeds meer webshops Maxomorra kleertjes op in het assortiment. Kijk ook eens op: Musjes, Kleine Sam en Pimp your kids of hier voor een compleet overzicht.

Geen betaalde / gesponsorde blog!

Ik ben oprecht enthousiast over Maxomorra. De kleertjes op onderstaande foto’s heb ik dus zelf gekocht en betaald. 🙂 Niemand van Maxomorra of één van de genoemde webshops sponsort mij om deze blog te schrijven. 😉 Dat jullie het maar weten! 🙂

IMG_0343-copy

IMG_0344-copyLekker in de herfstsferen met bovenstaand pakje. 🙂

IMG_0347-copyStoer voetbalpakje

IMG_0349-copyTuniek met geweldige hartjesprint

IMG_0359-copyBallonjukje met wolkenprint

IMG_0384-copy-2Een van mijn lievelingspakjes is die met de vossenprint 🙂

IMG_0392-copy-2Samen op de foto. Schattig, niet? 🙂

groendoen

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 6 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Ben zelf ook erg enthousiast over het merk. Maar ook over jouw foto’s, wauw! Die zouden zo mee kunnen doen met de productfoto’s van Maxomorra!

    • Hoi Danielle, dankjewel! 🙂

  2. Maxomorra is inderdaad super leuk! En Smafolk is ook leuk. Laats een heel leuk pakje gekocht voor een babyshower bij http://www.hippesnuitjes.nl super leuke webshop met veel Scandinavische kinderkleding.

  3. Wat een leuk artikel en wauw, mooie foto’s inderdaad! Ik ben ook helemaal weg van die Scandinavische merken Smafolk en Maxomorra, zo vrolijk en speels! Ook niet-scandinavische merken zoals bv 4 Funky Flavours, Kik Kid en Baba Babywear zijn erg leuk. Maar ik vind ze wel wat prijzig…ook al gaan ze lang mee door de goede kwaliteit. Ik kijk meestal op Marktplaats voor tweedehands kleertjes, is nog hartstikke goed vaak. En op scandinavischekinderkleding.nl verkopen ze ook 2ehandse kleertjes.

    • Bedankt voor de tips Erica! 🙂 🙂

    • Ik kijk ook weleens op marktplaats voor scandinavische kleertjes, maar tot nu toe niet heel veel geluk gehad. 😉