In het trommeltje #1

Mijn dochter heeft er nu een hele week school op zitten, inclusief de middagen. Ze heeft het er reuze naar haar zin en ze gaat graag de volgende dag weer. Tussen de middag eet ze thuis, dus het was voor mij vooral dagelijks veel heen en weer fietsen en een strakke planning aanhouden. Met enige voorbereiding in de avond lukte dat ook wel aardig goed. Wat ik vooral ’s avonds doe is het trommeltje voor de kleine pauze vullen en in de koelkast zetten zodat ik die de volgende ochtend alleen nog maar in haar rugzak hoef te stoppen. Maar soms vergat ik het ook weleens. 😉

Ik heb van de inhoud bijna elke dag een foto gemaakt (op twee dagen na). De juf vond het er allemaal heel gezond uit zien, zei ze op het eerste ‘tien minuten gesprek’. Hierbij een weekoverzicht, die ik graag deel ter inspiratie! 🙂

Maandag

IMG_0336-copy

Stukjes komkommer, volkoren spelt/olijven snackjes en verse druiven uit de tuin van vrienden (We kregen zo’n 2,5 kilo! Dus de kindjes hebben er de hele week lekker van gesnoept).

IMG_0338-copy

Dochterlief trakteerde ook op maandagochtend peertjes, die ze zelf met wat stickers versierd had.

Dinsdag

IMG_0339-copy

Wederom druifjes, mix van ongebrande noten (amandelen, walnoten en cashewnoten) en olijven (haar favoriet! 🙂 ).

Woensdag

Helaas, ik was vergeten de foto te maken. Slechte voorbereiding ook, want ik moest het nog snel ’s ochtends klaarmaken. Ze kreeg een rijstwafel besmeerd met pindakaas en weer druifjes mee. 🙂

Donderdag

IMG_0340-copy

Druifjes, walnoten en kiwi. 🙂

Vrijdag

Wederom vergeten een foto te maken. Maar het was dit keer wel heel simpel: ze vroeg of ze een banaan mee mocht nemen. Dat kreeg ze dus ook mee. 🙂

RVS lunchtrommeltje

Haar trommeltje is van het merk Lunchbots, gemaakt van duurzaam RVS en helemaal vrij van rare stoffen (waaronder BPA). Ik heb het een tijdje terug gekocht bij de webwinkel Greenjump. En nee, het is geen goedkoop trommeltje, maar ik weet wel dat het helemaal veilig is en dat het heel lang mee zal gaan. 🙂 Dit trommeltje is trouwens echt alleen geschikt voor snacks of de kleine pauze. Blijft je kind over, dan heb je wel een iets groter formaat nodig. 🙂

 

misschienwelinteressant---50-kindertraktaties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Dat ziet er zeker gezond uit, en lekker! Hier vinden de kids druiven ook heerlijk, ‘net snoepjes’ ! Ik dacht alleen: wat veel! Krijgt ze dat echt allemaal op? (en heeft/neemt ze daar de tijd voor?)

    • Deze trommel is wel kleiner dan de gangbare broodtrommel (er past maar net een boterham in), dus het oogt wellicht zo op de foto meer dan het in werkelijkheid is. 🙂 😉

      Maar op de vraag of ze het op krijgt: ja ze is een vreetzakje 🙂 Van de week lag er in haar tas, naast haar gevulde trommeltje, per ongeluk een grote reep van Naked (gedroogd fruit en noten) en toen stond ze erop om dat ook nog op te eten. De juf vroeg nog of ze dat niet beter kon bewaren voor later. Mevrouwtje had haar trommel leeg gegeten en daarna die hele reep. Daarna had ze haar lunch ook nog helemaal op gegeten, en na schooltijd vroeg ze om nog meer eten! 🙂 De juf vroeg er overigens nog subtiel naar, waarop ik in de lach schoot en uitgelegd had, dat die reep daar helemaal niet in hoorde te zitten. 🙂