Gezonde Lions (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, vegan)

Dit is hier thuis echt een populair recept. Mijn man, niet zo heel fan van mijn zelfgemaakte chocola, is hier dol op. Als hij erachter komt dat ik dit overdag gemaakt heb en met de kinderen ervan heb gesnoept en alles op is, wanneer hij thuis komt, is hij niet amused! 🙂

Wie kent die repen niet: Twix, Lion, Mars. Je hoeft, als je gezond eet, ze helemaal niet te missen, want ze zijn, met een beetje fantasie, makkelijk na te maken! Deze variant lijkt het meest op een Lion vindt mijn man. 🙂 Het is een kwartiertje werk in de keuken en daarna moeten ze wel nog een half uur tot een uur in de vriezer. Er hoeft niks geweekt te worden, je kunt direct aan de slag. 🙂 Dit recept is goed voor 9 siliconen muffin vormpjes (o.a. te koop bij Xenos).

Ingrediënten €0.00 (9 Porties)

  • Bodem --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- stuks
  • Krokante rijstpuffs 10 gr
  • Amandelpasta of pindakaas Amandelpasta laat zich beter mengen. Pindakaas zou je eigenlijk wel even moet verwarmen. 2 eetlepels
  • Vanille poeder (van een peul) Optioneel snufjes
  • Ahornsiroop (Graad C) 1 eetlepel
  • Keltisch zeezout 1 snufje
  • Vulling --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- stuks
  • Dadels zonder pit 150 gr
  • Ahornsiroop (Graad C) 1 eetlepel
  • Pindakaas 1,5 eetlepel
  • Keltisch zeezout 1 snufje
  • Vanille poeder (van een peul) Optioneel 1 snufje
  • Chocoladetopping --- --- --- --- --- --- --- stuks
  • Kokosolie extra vergine Gesmolten 100 ml
  • Cacaopoeder (raw of gewoon) Ik heb hier de gewone gebruikt 3 eetlepels
  • Ahornsiroop (Graad C) 4 eetlepels

BEREIDING:

  1. Doe de rijstpuffs in een kom, doe daar de amandelpasta, ahornsiroop, vanille en snufje zout bij.
  2. Roer alles goed door elkaar, totdat alle rijstpuffs bedekt zijn met het amandel/ahorn mengsel.
  3. Zet de siliconen muffinvormpjes klaar en vul alle vormpjes met een bodempje rijstpuffs. Druk ze vervolgens een beetje aan.
  4. Doe de dadels in een goede keukenmachine en hak ze fijn.
  5. Doe daar vervolgens de ahornsiroop, snufje zout, pindakaas en snufje vanille bij en draai het nog eens tot alles mooi fijn en gemengd is.
  6. Vul de vormpjes met het dadel mengsel, als tweede laag. Druk ze een beetje aan en strijk het enigszins glad met een natte vinger.
  7. Smelt op een heel laag vuurtje de kokosolie. Zet het vuur daarna uit.
  8. Doe daar 3 afgestreken eetlepels cacaopoeder bij en 4 el ahornsiroop en meng alles goed met een lepel.
  9. Giet het chocolade mengsel in alle 9 vormpjes totdat de vulling een beetje onder staat.
  10. Tik elk vormpje op de tafel/aanrecht, zodat het mengsel ook goed naar de bodem zakt.
  11. Zet ze in de vriezer en wachten maar!
  12. Ze zijn het beste in de vriezer te bewaren omdat kokosolie al gauw zacht wordt bij hogere temperaturen. Als je dat niks lijkt, dan kun je kokosolie ook vervangen door cacaoboter, alleen is het wel gelijk een stuk duurder. 😉

IMG_0255-copy

IMG_0256-copy

IMG_0257

IMG_0252-copy

 

koekenboek

Tags:

Reactie 4 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Complimenten voor je erg leuke en nuttige site! Deze lions lijken me de moeite waard om te maken, maar waar koop jij de rijstpuffs? Bij ons niet in de natuurvoedingswinkel te krijgen. En quinoapuffs, waar koop je die ( las ik in een ander recept van je)?
    Alvast bedankt!