Hoe kom je van die vervelende fruitvliegjes af

Iedereen heeft er met de warme dagen in de afgelopen periode wel last van gehad in de keuken: fruitvliegjes. Wij dus ook. Elke keer dat ik de prullenbak openende was het weer feest. Ik zag een tip voorbij komen op Voedzo, hoe je op een simpele en budget manier met appelazijn en afwasmiddel er vanaf kon komen. Wij probeerden het uit. Helaas, op 1 vliegje na trapten de andere vliegjes er helemaal niet in. We verplaatsten het potje met appelazijn en afwasmiddel meerdere keren: van naast onze fruitschaal tot boven onze prullenbak. Maar nee, nog steeds fruitvliegjes.

Maid at Home

Ik was vanmorgen in gesprek met Anoesjka, eigenaresse van het duurzaam schoonmaakbedrijfje Maid at Home. Ze komt ons geregeld helpen met het reorganiseren van onze woning (daarover later meer 😉 ). Al pratende kwamen we op fruitvliegjes en ze vertelde me hoe je ze het beste kunt bestrijden, waarop ik antwoordde dat ik het met appelazijn had geprobeerd maar het niks uithaalde. Dat was niet zo raar volgens haar, omdat appelazijn helemaal niet effectief is tegen fruitvlieges. Wat blijkt: fruitvliegjes houden niet van appelazijn, dat vinden ze te zuur, ze houden juist van zoet. Ze vertelde me wat volgens haar wel werkt.

Tips van Maid at Home om op een simpele manier van die fruitvliegjes af te komen

  • Gooi tijdig je GFT afval weg, leeg dus met regelmaat en op tijd je prullenbak.
  • Wanneer de prullenbak geleegd is, maak dan ook even eromheen schoon. Ook kleine gemorste restjes kunnen namelijk fruitvliegjes aantrekken.
  •  Zet een plastic bakje of glazen potje met een laagje honing (of siroop) erin op het aanrecht of naast de fruitschaal. Doe er een deksel op met gaatjes. Fruitvliegjes houden van suikers en zoet, dus ze zullen er zeker op af komen om bij de honing te komen. Eenmaal door die gaatjes zitten ze gevangen omdat ze de uitgang niet meer kunnen vinden.

Super bedankt voor de tips Anoesjka! Wij gaan ze hier zeker uit proberen! Inmiddels heb ik een laagje honing in een leeg pindakaaspotje gedaan en gaten geprikt in het deksel.

Copyright fruitvlieg foto

natuurlijk-huishouden

Tags: , , , , ,

Reactie 5 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Ooooh dit ga ik ook proberen! Appelazijn werkt een beetje, maar niet heel goed. Ik zat me zelf ook al af te vragen waarom iedereen azijnlucht vies vind en vliegjes daar op af zouden komen 🙂

  2. Haha, dus de uitdrukking “je vangt meer vliegen met honing dan met azijn” is super waar!

    • Hahaha ja 🙂 Oude volkswaardheden 🙂

    • Er zijn ineens, sinds het potje met honing er staat, bijna geen fruitvliegjes meer! 🙂 Misschien omdat het wat kouder is geworden.