De wereldhavendagen in Rotterdam en lunch bij New Fork

Afgelopen weekend waren er in Rotterdam de Wereld Haven Dagen. Aangezien wij in de grootste havenstad van Europa wonen, moesten wij ook even gaan kijken. 🙂

We vertrokken ’s ochtends met de fiets richting de Erasmusbrug. Daar in de buurt parkeerden wij onze fietsen en bonden we de jongste op de rug van mijn man. Mijn man draagt ook graag, en soms discussiëren we zelfs wie de dreumes bij zich mag hebben. 😉 Als je als gezin goedkoop erop uit wilt, dan zijn de Wereld Haven Dagen echt ideaal. Er zijn wel betaalde excursies die je kunt doen, maar er is ook heel veel gratis! Er staan grote schepen en boten aangemeerd die je kunt bezoeken. Ook kon je een onderzeeër bezoeken, alleen moest je daar minimaal 1.20 meter voor zijn (en wij hebben kinderen onder de 1 meter) en de rij was wel erg lang. Kindjes konden er ook geschminkt worden en met van alles meedoen. We zouden er maar een paar uurtjes blijven en dan voor de lunch naar huis gaan, maar het was zo leuk dat we besloten langer te blijven.

New Fork

Tja, en dan besluit je langer te blijven maar je maag moet ook gevuld worden tegen lunchtijd. Er stonden veel kraampjes waar je eten kon kopen, alleen waren dat vooral snacks. Er was ook een smoothietent maar als je erge honger hebt dan wil je toch wel echt eten. 😉 We besloten daarom naar het begin van de Coolsingel te wandelen en een hapje te eten bij New Fork. New Fork is een bio tentje die al lang op het ‘nog te bezoeken’ lijstje stond. Ze verkopen er broodjes, salades en soepjes. Wij aten een sandwich met hummus en gegrilde groente (echt te lekker gewoon), ik nam een paddenstoelensoepje erbij en de kinderen kregen een sandwich met pindakaas. Manlief en ik namen nog koffie na. Het viel allemaal goed in de smaak en ook de sfeer was er goed. Opvallend was dat ze geen flesjes water verkochten maar dat je die zelf af kon tappen. Je kan er ook een glazen flesje kopen waarin je water kan doen en eventueel bij een volgend bezoek weer mee kan nemen. Na het eten gingen we weer richting de Wereld Haven Dagen waar we nog een paar uurtjes rond liepen. Er stond ook een Beatz kraampje met knapperig gedroogd fruitchips waar ik een aantal zakjes van kocht. We sloten af met een taartje in de Spirit.

Ik had mijn camera niet mee dus helaas moeten jullie het doen met smartphone foto’s. Mijn telefoon begaf het na de lunch dus meer foto’s van de Wereld Haven Dagen zijn er helaas niet.

700

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens