Bouillon zonder MSG, gistextract, vegan & suikervrij

Een tijdje terug had ik een blog geschreven over hoe ik erachter kwam dat mijn bouillonblokjes zonder gistextract of MSG, een miskoop bleken. Die bouillonblokjes bevatten “Gehydroliseerd soja- en maïseiwit” en het schijnt dat het een zelfde werking heeft als MSG. Niet leuk.

Zelf bouillon maken staat op mijn lijstje, maar in de tussentijd kwam ik in mijn natuurvoedingswinkel eindelijk een potje bouillonpoeder tegen die helemaal suikervrij is, helemaal geen gist of MSG bevat met enkel en alleen natuurlijke ingrediënten! Je betaalt wel bijna 3 Euro voor een potje, maar als je het zo af en toe gebruikt is het wel fijn om het in huis te hebben. Ik heb het hier over de Biologische Groente Bouillon van Het Blauwe Huis. De ingrediënten zijn: Prei, peen, selderij, venkel, lavas, bieslook, kervel, dille, peterselie, basilicum, marjolein, tijm en oreganoNiet meer, niet minder. 🙂

Het bevat geen smaakversterker en daardoor is het niet net zo lekker als bouillon mèt. Ik gebruik het daarom eigenlijk eerder als toevoeging (om een soep of saus net wat meer op smaak te brengen) dan als pure bouillon basis, en dat werkt voor mij prima!

Deze bouillon is o.a. online verkrijgbaar bij Puur Mieke.

IMG_0249-copy

IMG_0251

 

 

watziterinuweten

Tags: , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Oh super dit! Jammer dat ze die bij ons in de natuurwinkel niet hebben 🙁