Knalroze flensjes! (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Wat moet je met een paar kilo bieten? Nou onder andere pannenkoeken maken dus! 🙂 Mijn dochter van bijna 4 vond het reuze spannend toen ze het knalroze beslag zag. Heuse prinsessen pannenkoeken zouden het worden volgens haar! Het was dus een succes! Zoonlief heeft er ook van gesmikkeld, hij is nog te klein om tegen de roze kleur te protesteren. 😉

Het recept voor Rode bieten flensjes / pannenkoekjes

Groente in zoete pannenkoeken verwerken is niet nieuw. Zo eten we hier al geregeld courgette pannenkoekjes van Amber Albarda (uit haar eerste kookboek), pannenkoekjes met zoete aardappel (recept hier te vinden), pannenkoekjes met pompoen (recept hier te vinden) en pannenkoekjes met wortel. Succes verzekerd en het is zo een leuke manier om extra groente aan ons eet patroon toe te voegen zonder dat kinderen erover moeilijk gaan doen. 🙂 Het recept is voor 6 flensjes en heel geschikt voor ontbijt of lunch.

De bieten had ik al voorgekookt in de koelkast liggen. Ik heb ze gewoon allemaal tegelijk gekookt en laten na garen in de hooimadam. Zo kan ik ze gelijk gebruiken als ik wil.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Rode bieten (gekookt) 300 gr
 • Boekweitmeel 180 gr
 • Wijnsteenzuur bakpoeder 3 theelepels
 • Water Kan eventueel ook vervangen worden door plantaardige melk 100 ml
 • Eieren 3 stuks
 • Kaneel 1 theelepel
 • Kokosolie (ontgeurd) Om in te bakken 6 eetlepels
 • Ahornsiroop (Graad C) Om erbij te serveren 1 scheutje

BEREIDING:

 1. Schil de bieten en snij ze in grove stukken.
 2. Doe ze in de blender met de eieren, boekweitmeel, wijnsteenzuur bakpoeder, kaneel en water.
 3. Laat de blender draaien tot er een mooi glad beslag ontstaat. Doe het beslag in een kom.
 4. Verwarm een koekenpan met één eetlepel kokosolie en doe er ongeveer een soeplepel beslag in.
 5. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 2 minuutjes.
 6. Serveer met wat je lekker lijkt: ahornsiroop, bosbessen, frambozen, banaan of suikervrije jam of een combi hiervan.

IMG_0225

IMG_0227

IMG_0231

IMG_0232

gezond-genieten

Tags:

Reactie 8 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Wat jammer dat we niet een week later op bezoek gekomen zijn 😉

  • Nou die ijs op zondag ochtend was anders ook erg lekker 🙂

 2. Ik heb dit laatst gemaakt. Mijn man en zoontje vonden het lekker, maar ik vond het op een één of andere manier bitter. Of er zat een rare smaak aan die me tegen ging staan… Hoe dat kan?? Geen idee. Ze waren trouwens na het bakken ook minder roze…

  De grote biet die ik had gebruikt was niet gekookt, maar gegaard in de oven.

  Wel leuk trouwens om te proberen!

  • Wat leuk dat je het geprobeerd hebt!
   Ik probeer te bedenken waarom jouw versie bitter was… Het grote verschil is dat ik de rode biet had gekookt, en daarna de schil had verwijderd. Wellicht wat ook een beetje een bittere nasmaak kan geven is de wijnsteenzuurbakpoeder. Misschien helpt het om daar wat minder van te gebruiken? Het klopt overigens wel dat de intensiteit van de kleur wat afneemt als de pannenkoeken gebakken zijn.

   Bedankt voor je berichtje! 🙂

 3. Wat een heerlijke combinatie! Ik ben al een tijdje bezig met gezonder eten en kom elke keer weer op een nieuw blog voor inspiratie. Dankzij jouw blog ook het boek van amber albarda gekocht en ik heb inmiddels kunnen ervaren dat de kunst van minder eten/gezonder eten echt zit in een goed voedzaam ontbijt. Ik vind dit recept echt een mooie toevoeging. Boekweitmeel is ook heel goed te vervangen door speltmeel en ik heb in plaats van bietjes ook wortelen en courgette geprobeerd. Zelfs mijn dochter van 2.5 smult ervan mee!

  • Wat leuk! Bedankt voor je reactie! 🙂 🙂

 4. Ik heb er 2 verse dadels aan het deeg toegevoed voor de zoetheid. Ik vond het erg lekker.