Bietentappenade (suikervrij, zuivelvrij, vegan)

In mijn groentebox van vorige week zaten veel bieten. Nu ik eet ik pas ‘relatief kort’ bieten en daarvoor echt bijna nooit (mijn moeder maakte ze nooit klaar). Dus het is voor mij echt zoeken soms hoe ik ze kan bereiden en verwerken. Soms liggen ze maar te bederven in mijn koelkast, en ik vind dat echt heel zonde, want bieten vind ik eigenlijk best lekker!

Dit keer pakte ik het anders aan. Ik bereidde alle bieten in één keer in de hooimadam (ideaal, heb ik dan verder geen omkijken meer naar), en toen ze eenmaal gaar waren, bewaarde ik ze in een glazen bakje in de koelkast. Zo kon ik ze toch elke keer ergens in verwerken. Ik maakte er brownies en muffins van die hier gretig gegeten werden en verder verwerkte ik ze samen met olijven tot een tappenade voor op paleo crackers. Ik heb namelijk twee kinderen die olijven eten alsof het snoepjes zijn dus het leek me gewoon een leuke combi! 🙂 Het viel bij ze in de smaak, zoals je ziet.

IMG_9952

IMG_9956-copy

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Kleine rode bieten 2 stuks
  • Zwarte olijven Zonder pit! 100 gr
  • Knoflook 1 teentje
  • Keltisch Zeezout Olijven zijn van zich zelf zout, dus wees voorzichtig en doe er niet te veel in. 1 snufje
  • Olijfolie extra vergine 4 eetlepels
  • Vers gemalen zwarte peper 1 snufje

BEREIDING:

  1. Bereid de bieten zoals gebruikelijk (in hun schil).
  2. Schil ze en doe ze in de keukenmachine.
  3. Doe daarbij de olijven, knoflook, olijfolie, zout en peper en draai tot een smeuïge massa.
  4. Lekker op paleo brood, crackers en rijstwafels (voor wie rijst eet).

IMG_9951

 

 

gezond-genieten

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens