Nachtschadevrije recepten!

IMAG4470Wie mij al een tijdje volgt weet dat we groente uit de nachtschadefamilie maar met mate nuttigen. Hoewel er zeker ook gezonde eigenschappen aan de tomaat zijn toe te schrijven, kunnen de anti-nutriënten als solanine en nicotine niet zulke fijne reacties oproepen. Nu het zomer is genieten we toch af en toe van lekkere pastasauzen met verse tomaat. Bij één van die gelegenheden kreeg mijn zoontje een vuurrood gezicht nadat zijn huid in aanraking kwam met tomaat. Ik schreef al eerder over de nadelen van nachtschade.

25-nachtschadevrije-recepten-2Leven zonder aardappel & tomaat?

Missen we aardappelen, tomaten, aubergine, paprika’s en Spaanse pepers in ons eetpatroon? Het is me geregeld goed gelukt om recepten zonder te bedenken die thuis in de smaak vielen (te denken aan de frietjes zonder aardappel). Maar ik kan me voorstellen dat wanneer aardappelen, tomaten en paprika’s bijna dagelijks / wekelijks op het menu staan, dat het lastiger wordt. Ik ben tegelijk met Sharon (bekend van VoedZo en Degezondemama) toen de nachtschadevrije experiment begonnen en zij heeft inmiddels haar lekkerste recepten uitgebracht in weer een leuk e-boekje.

Nachtschadevrije wraps met Kip & Mosterd

Wij hebben gisteren de Mosterd-Kip uit haar receptenboek uitgeprobeerd, en die viel bij iedereen aan tafel, groot en klein, in de smaak. 🙂 Wraps zonder tomaten en paprika erin te verwerken kan dus toch heel lekker uitpakken! Het recept was, zoals we van de meeste recepten van Sharon gewend zijn, makkelijk uit te voeren. Je moet er wel even wat tijd voor uittrekken als je ook zelf de wraps wilt maken, maar dat was het zeker wel waard. 🙂

mosterdkipwraps

Stamppotten zonder aardappel? Chili con carne zonder tomaat?

In haar boekje zijn er recepten te vinden voor stamppotten zonder aardappel, spaghetti alla Bolognese zonder tomaat (en meer pasta recepten zonder tomaat), Pizza zonder tomaat, Chili con carne zonder tomaat en frietjes zonder aardappel. Verder zijn haar recepten uiteraard vrij van geraffineerde suiker, zuivel en E-nummers en is ze matig met het gebruik van glutenhoudende ingrediënten.

Foodstyling iets minder

Ik zal heel eerlijk toegeven dat de foto’s van haar recepten de smaak van de gerechten geen eer aan doen. Ze bedenkt geweldige lekkere en makkelijke recepten, maar ‘foodstyling’ is in dit boekje niet haar focuspunt geweest. Wat ik dus vooral wil zeggen is dat je niet door de foto’s moet laten ‘misleiden’ want de recepten zijn echt het maken waard. 🙂 Daarbij maken de coverfoto, opmaak en haar vrolijke en informatieve teksten toch wel veel goed! 😉

nachtschadevrijpreview

 

 

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens