Bosbessen/kokosroomijs (zuivelvrij, suikervrij, vegan, paleo)

Wederom een smul recept voor ijs die je zonder schuldgevoelens kunt eten! Wel toepasselijk met het warme weer.  Er zitten maar drie ingrediënten in: bananen, bosbessen en kokosmelk! Daarmee is het recept helemaal vegan, zuivelvrij dus, en suikervrij en ook nog eens geschikt voor Paleo smulapen. 🙂

Ingrediënten €0.00 (4 Porties)

  • Rijpe bananen 3 stuks
  • Kokosmelk 250 ml
  • Bosbessen 125 gr

BEREIDING:

  1. Doe de avond vantevoren het onderstuk van de ijsmachine in de vriezer.
  2. Doe de volgende dag, alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Draai tot een mooi romig mengsel.
  4. Laat het mengsel even een half uur afkoelen in de vriezer of iets langer in de koelkast.
  5. Pak het onderstuk en het ijsmengsel. Zet de machine in elkaar in elkaar en begin met draaien.
  6. Giet dan via de bovenkant het mengsel in de ijsmachine en laat het draaien tot er mooi dik ijs ontstaat.
  7. Je kunt het gelijk opeten of nog even terug in de vriezer zetten.

lekkere-ijslollys

Tags: , , , , , , , , , , ,

Reactie 6 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Wat een leuke site is dit en wat maak je mooie foto’s! Lijkt me erg lekker, dit recept!

  2. Goed idee, proberen we uit. Wij houden het meestal simpeler: schijfjes rijpe banaan op een stukje bakpapier in de vriezer en dan gewoon in de keukenmachine doen en die een paar minuten laten draaien. Wordt vanzelf bananenijs. Sommigen voegen er wat pindakaas aan toe- wij vinden dat niet lekker maar doen er soms wel rood fruit doorheen. Wel meteen opeten!

    • Hoi Melanie, dit doen wij vaak ook! Super lekker en inderdaad heel makkelijk 🙂