Gezond beleg op brood: Tuinbonen / cashewnoten spread (suikervrij, zuivelvrij, vegan)

Vorige week kreeg ik ineens wel errug veel verse tuinbonen van onze bezorger van Bio aan huis. Veel inspiratie had ik niet dus ze bleven maar liggen tot ik gisteren bedacht dat ik ze toch echt maar moet gaan gebruiken voordat ze gaan bederven. Een andere uitdaging is om elke dag toch maar met iets lekkers en gezond te komen dat manlief mee kan nemen voor zijn lunch. De planning was om zuurdesem speltbrood te bakken (moet ik natuurlijk niet vergeten het deeg zo in de broodbakmachine te doen, anders hebben we alsnog geen brood!). Na een aantal keer hummus, pindakaas en avocado op zijn brood werd het toch wel tijd voor iets nieuws. Iets met tuinbonen dus. 🙂 Gezond beleg voor op brood!

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Gedopte tuinbonen 150 gr
  • Cashewnoten 100 gr
  • Walnoten 50 gr
  • Sap van een halve citroen 1 stuk
  • Knoflook 1 teentje
  • Peterselie 2 eetlepels
  • Olijfolie extra vergine 1 scheutje
  • Edelgistvlokken 3 eetlepels
  • Mosterd poeder Of een theelepel mosterd 1 theelepel
  • Keltisch zeezout 1 theelepel
  • Vers gemalen zwarte peper 1 snufje

BEREIDING:

  1. Week de cashewnoten het liefst een hele nacht
  2. Dop de tuinbonen en stoom ze in een paar minuten gaar.
  3. Doe vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine en hak alles fijn.
  4. Proef of de spread op smaak is en voeg dan nog eventueel extra zout en peper toe.
  5. Serveer op brood, een cracker of een rijstwafel. Lekker in combinatie met komkommer of ander rauwkost.

IMG_0114-2

IMG_0115-2

gezond-genieten

Tags:

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Bak je wel eens zuurdesembrood met een broodmachine dan? 🙂 Ik heb daar nog nooit een geschikt recept voor gevonden, de broodmachine staat een beetje te verstoffen…

    • Nou ik gebruik de broodbakmachine vooral voor het kneden en rijzen 🙂 😉 Het afbakken doe ik altijd in de oven.