Mijn dreumes slaapt door!

Een tijdje terug schreef ik een aantal blogs over onze slapeloze nachten. Mijn zoontje sliep eigenlijk redelijk snel na de bevalling door, maar zo rond de 5 maanden werd ik ziek doordat ik voor het eerst in aanraking kwam met het koortslip virus. Daar reageerde ik heftig op met koorts dat opliep tot 42 graden. De borstvoeding liep terug en zoonlief moest zich behelpen door ook de nacht bij te tanken voor voldoende voeding. Overigens is hij niet één keer ziek geworden in die periode, mede door de antistoffen in zijn voeding, maar dat is een heel ander blog. 😉 Sindsdien was zijn voedingsritme een beetje verstoord en dit resulteerde in meerdere nachtelijke voedingen.

Mijn dochter heeft me overdag ook nodig

In het begin vond ik het niet zo erg, maar opgegeven moment begon het mij wel op te breken, al die onderbroken nachten. Het was voor hem een gewoonte geworden om ’s nachts even bij mij te drinken, en hoewel ik dat heel gezellig vond, lekker met hem knuffelen, was het niet praktisch. Overdag liep hier een puberende peuter rond die mij ook hard nodig had.

Hoe wij onze baby hebben leren doorslapen

Vanuit het natuurlijk ouderschap, geloof ik niet dat het bevorderlijk is om een baby in zijn eentje maar te laten huilen. Deze gedachte werd overigens ondersteund door de pedagoog van mijn plaatselijke consultatiebureau. Als een baby huilt, en hij kan niet zelf weer in slaap komen, dan heeft hij ons nodig. Punt. Niet in de zin dat wij bij elk wissewasje opspringen, maar meer in de zin van: “Het is nodig dat wij hem begeleiden in het leren zelfstandig in slaap te komen.” Dit hebben wij gedaan door hem niet alleen te laten. In die periode ben ik op de bank gaan slapen en heeft mijn man bij hem geslapen. Elke keer dat zoonlief wakker werd troostte mijn man hem weer in slaap door hem even te knuffelen, te wiegen of op zijn rug te aaien. Hij moest, in ons geval, weer leren om op een ander manier, dan borstvoeding, getroost te worden.

Afbouwen van de nachtelijke voeding

Vaak hielp de aanwezigheid van mijn man hem weer in slaap te laten vallen, en soms werd hij echt boos en accepteerde hij niks van zijn papa en kon hij enkel getroost worden met het aanbieden van de borst. We hebben om die reden de nachtelijke voedingen afgebouwd en niet cold turkey gestopt. Dit duurde enkele weken. Daarna moest onze baby het doen met de troostende knuffels van mijn man. 🙂 Het heeft een maandje geduurd en even wat geduld gekost… maar hij is zo wel door gaan slapen! De tips en handvatten hebben wij uit het ‘Baby Sleep Book‘ en die kan ik echt iedereen aanraden. 🙂 Nu kunnen we weer gezellig samen slapen. Manlief en ik in ons bed en onze dreumes slaapt naast ons met zijn bedje tegen de onze.

babysleepbook

 

Tags: , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens