Iced latte / ice coffee (zuivelvrij, suikervrij, vegan)

Oh met dit weer snack ik ineens weer naar koffie! Maar wel een ijskoude koffie 😉 Het is hier zo warm in huis dat ik helemaal duf ben in mijn hoofd, en dan is een shotje koffie wel fijn. Ik had al eens een ijskoffie op van The Coffee Company en toen ik zag hoe die gemaakt werd en het later vervolgens dronk, kon ik maar één ding denken: “Dit kan ik beter!

En gelijk had ik. Toen ik thuis aan de slag ging was het resultaat veel lekkerder en uiteraard ook gezonder. 🙂

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Afgekoelde espresso Als je iets sterker wilt kun je ook 75 ml espresso gebruiken. Beetje naar smaak dus. 50 ml
  • Koude rijstmelk Amandelmelk werkt ook 200 ml
  • Koude ongezoete sojamelk Voor het romige. Ik gebruik de ongezoete van het merk Vivera 100 ml
  • ijsklontjes 8 stuks
  • Vanille extract (zonder suiker en biologisch) 1 theelepel
  • Kokosbloesemsuiker Optioneel en naar smaak eventueel meer of minder 1 theelepel

BEREIDING:

  1. Zet de espresso en laat het afkoelen
  2. Doe alle ingrediënten vervolgens even in de blender tot alles goed gemixt is en de ijsklontjes ‘gecrushed‘ zijn.
Tags:

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

    • Oh grappig, eigenlijk een soort van groene smoothie met wat koffie erin 🙂