Aardbeien ijsjes voor de allerkleinsten

Nu het lekker warm is zijn we weer helemaal in de ijsjes modus. 🙂 Nu had ik leuke ijsvormpjes van Tovolo gekocht bij Greenjump die BPA vrij zijn en daar maak ik geregeld ijslolly’s mee. Dochterlief vindt ze helemaal lekker en laat haar kleine broertje er ook geregeld van snoepen. Maar hij is natuurlijk nog te klein om zelf een ijsje te kunnen vasthouden, laat staan zelf op te eten zonder dat alles onder komt te zitten.

Ring ijsvormpjes

Een aantal weken terug was ik op bezoek bij Sharon (van Voedzo) en ze had hele kleine ijsvormpjes in de vriezer liggen (ook BPA vrij, van Greenjump) met watermeloen. Ze gaf mijn zoontje er eentje en ik twijfelde wel of dat goed zou gaan. Meneertje hield het ijsje goed beet en at het helemaal op, zonder te kliederen! Ideaal! 🙂 Ik bestelde ze vorige week ook en gisteren zijn ze binnen gekomen. Ik ben er helemaal blij mee. 🙂 Één nadeel: ze zijn alleen in het donkerroze verkrijgbaar! Niet dat mijn zoon daar nu mee zit. 😉 Tegen de tijd dat hij geen roze meer wilt dan zal hij oud genoeg zijn om van de normale ijsvormpjes te snoepen en kan dochterlief ze gebruiken zoals eigenlijk bedoeld zijn: als ring ijsjes! 🙂

Recept voor aardbeien ijsjes

Gisteravond heb ik nog snel ijsjes gemaakt volgens een bijgeleverd recept uit de handleiding. Genoeg voor 6 kleine minivormpje en één grote. Zo maak je het:

Ingrediënten €0.00 (6 Porties)

  • Zoete aardbeien 250 gr
  • Rijpe banaan 1 stuk
  • Sap van een halve citroen 1 stuk

BEREIDING:

  1. Maak de aardbeien schoon en doe die in de blender. Blend kort tot ze fijn gemalen zijn.
  2. Doe vervolgens de banaan en het citroensap erbij en blend tot een mooi glad mengsel.
  3. Vul de ijsvormpjes en laat ze tenminste 4 uur in de vriezer staan.
  4. Wanneer je ze wilt gebruiken voor consumptie kun je ze even onder de warme straal van een kraan houden en dan kun je het vormpje er voorzichtig afschuiven.

P.S. Meer lekkere ijslolly recepten zijn hier voor een klein prijsje verkrijgbaar. 🙂

IMG_0037

 Lekker aan het smikkelen 🙂IMG_0056

IMG_0060

Grote zus laat ook even haar ijsje zien 🙂IMG_0065

En toen was het ijsje helemaal op!IMG_0073

Een slabbetje om was misschien ook wel handig geweest 🙂IMG_0069

lekkere-ijslollys

Tags: , , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens