No-bake dadel/kokoskoekjes (glutenvrij – suikervrij – zuivelvrij – vegan)

Vandaag was het juffendag op de peuterspeelzaal! De beide juffen vierden dat ze samen 128 jaar oud zijn en daar mocht iets lekkers natuurlijk niet bij ontbreken. Ik dook de avond ervoor de keuken in om iets lekkers te maken. Ik was alleen ontzettend moe en het was al laat, dus de makkelijke dadeltaart van Williene (van Smakelijck E-nummervrij) die op de planning stond vond ik al iets te veel werk gezien de weinige energie dat ik nog had. De uitkomst was dadelkoekjes met kokos, geïnspireerd op het recept van de dadeltaart, maar dan ook nog eens helemaal plantaardig en glutenvrij.

De juffen en de andere mama’s vonden het lekker 🙂 en het was fijn dat er ook iets gezonds was. 🙂 Enige zonde die ik heb toegelaten was het ijsje dat de kinderen allemaal met elkaar gingen eten omdat het anders zielig zou zijn voor mijn dochter als ze als enige niks zou krijgen. Als de basis maar goed is, dan moet het lichaam soms tegen een stootje kunnen denk ik dan maar.

Ingrediënten €0.00 (12 Porties)

 • Dadels zonder pit 250 gr
 • Walnoten 50 gr
 • Agavesiroop Om het kleverig te maken (rijststroop, dadelstroop, honing werkt ook) 30 gr
 • Kokosolie Extra virgin 125 gr
 • Kokosrasp Om te garneren 3 eetlepels
 • Quinoa puffs 50 gr

BEREIDING:

 1. Laat de kokosolie op kamertemperatuur zacht worden.
 2. Hak de dadels en walnoten in de keukenmachine.
 3. Voeg de agave siroop en kokosolie toe en pulse tot er een kleverig mengsel ontstaat.
 4. Roer er de quinoa puffs doorheen.
 5. Zet 12 muffinvormpjes klaar en vul ze.
 6. Bestrooi de koeken met geraspte kokos.
 7. Laat ze een nachtje in de koelkast staan.

IMG_0036

IMG_0033

 

koekenboek

Tags:

Reactie 6 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Ziet er lekker uit! Quinoa puffs had ik nog nooit van gehoord waar heb je die vandaan? Of zelf gepoft? En een ijsje af en toe moet kunnen, de basis zit bij jullie echt wel goed 😉

 2. Hmm, lijkt me lekker! Wij hebben nog rijst, spelt- en kamut puffs thuis, denk dat ik het daar eens mee probeer 🙂

  • Ja dat zou ook moeten werken 🙂

 3. Deze heb ik net in de koelkast gedaan… Ik heb gedroogd fruit en worteltjes erdoor gedaan, had geen dadels hihi! Can’t wait 🙂

  • Oh dat klinkt niet verkeerd! 🙂