De snelle rugknoop met een korte draagdoek

Sinds een paar dagen ben ik trotse eigenaresse van de Girasol Donau (maat 2) die ik heb kunnen overnemen van een vriendin die het toch niet helemaal haar kleur vond. De Girasol vind ik persoonlijk één van de mooiste merken in draagdoek-wereld en alleen al ernaar kijken maakte me altijd heel hebberig. De Donau zelf was altijd al één van mijn favorieten!

Tip: neem een kortere doek voor erbij!

Een tijdje terug gaf ze me als tip om een kortere doek voor erbij te nemen zodat de snelle rugknoop, de Rucksack Carry, zo veel makkelijker zou worden. Altijd handig voor onderweg. Nu is de Rucksack geen knoop die ik urenlang vol hou maar het is wel een fijne voor mama’s die pas beginnen met rugdragen. Met mijn langere doek vond ik de Rucksack alsnog niet zo fijn maar dat is met deze kortere echt anders: geen overtollig stof dat in de weg zit! Dit wordt wel ietsjes anders geknoopt en het heet de Short Ruck Carry.

Superman toss

Wat ik het aller engst vond van rugdragen was niet zo zeer het knopen maar hoe mijn zoontje veilig op mijn rug te krijgen. Elke keer wanneer ik het probeerde werd ik enorm zenuwachtig, bang dat het fout zou gaan. We gingen even achter Youtube zitten en voilà daar vonden we binnen no-time een handige manier: de superman toss! Sindsdien krijg ik mijn dreumes binnen no time op mijn rug zonder onzeker te worden.

Ideaal voor wanneer je even snel wilt knopen

Ik ben hier echt zo blij mee! Ik heb zo mijn zoontje in een paar dagen tijd al heel wat keren even op mijn rug gedragen: voor een korte wandeling, even naar de supermarkt of even tijdens het koken wanneer hij wat huilerig was. De volgende knoop die op mijn ‘nog-te- leren’ lijstje staat, is de Double Hammock voor langere draag periodes. Dus binnenkort maar weer gaan oefenen. 😉

Trots met mijn nieuwe doekdraagdoekgirasol1

Zoonlief lekker aan het slapen op de oogstmarktdraagdoekgirasol2

IMG_9996-copy

OUDERSCHAPVANUITJEHART

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Ok.. mijn kids zijn alweer te oud om een doek te dragen, maar mag ik je even een compliment geven? Wat heb je mooie foto’s geplaatst! Je bent een mooie vrouw.

    • Hoi Monique,
      Dankjewel, wat lief! Ik ga er helemaal van blozen 🙂
      Groetjes!