Sinaasappel – basilicum Hummus (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, vegan)

Gezond eten saai? Absoluut niet! Als je eenmaal vertrouwd raakt in de keuken dan ga je vanzelf steeds vaker nieuwe culinaire avonturen aan. Soms is het helemaal niks, en soms, zoals nu, is het raak. Hummus, maar dan anders! Deze variant is lekker fris en zomers, perfect voor bij dit mooie weer!

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Kikkererwten Uit een glazen pot 230 gr
  • Sap van een kleine sinaasappel 1 stuk
  • Olijfolie Extra vierge! 100 ml
  • Basilicum bladeren 15 stuks
  • Knoflook 1 teentje
  • Keltisch Zeezout 1 theelepel
  • Vers gemalen peper 1 snufje

BEREIDING:

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine / foodprocessor.
  2. Draai tot er een mooie gladde massa ontstaat.
  3. Proef of de hummus op smaak is, zo niet voeg dan eventueel nog zout/peper/basilicum toe en draai opnieuw.
  4. Eenmaal klaar, bewaren in een schone glazen pot.

hummus``1-copy

hummus1

Tags:

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Geniaal bedacht deze hummus! Snel een keer proberen 🙂

    • Ben benieuwd hoe je het vindt! 🙂

  2. Pingback: Receptenruil 10 – Courgette hummus [peulvruchtenvrij, paleo, AIP]