Kersen ‘room’ijs (suikervrij, zuivelvrij, Paleo, vegan)

Wij eten hier thuis volop ijsjes wanneer het warm is, dat had ik volgens mij inmiddels al wel duidelijk gemaakt. 🙂 Dit ijsje behoort tot één van mijn favorieten want ik ben namelijk DOL op kersen. Het recept was voor één liter ijs maar binnen een half uur was alles op. 😉

In dit recept het ik een ijsmachine gebruikt, maar je kunt, als je bananen van te voren in stukjes invriest, dit ook makkelijk op de softserve manier maken. Al zal het structuur waarschijnlijk wel ietsjes zachter worden.

Ingrediënten €0.00 (5 Porties)

  • Bananen 4 stuks
  • Kersen Ontpit met een kersenontpitter (te koop bij Dille & Kamille) 300 gr
  • Blanke cashewnotenpasta Goedkoper alternatief: handje geweekte cashewnoten 3 eetlepels
  • Kokosmelk 150 ml

BEREIDING:

  1. Doe de avond vantevoren het onderstuk van de ijsmachine in de vriezer.
  2. Doe de volgende dag, alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Draai tot een mooi romig mengsel.
  4. Laat het mengsel even een half uur afkoelen in de vriezer of iets langer in de koelkast.
  5. Pak het onderstuk en het ijsmengsel. Zet de machine in elkaar in elkaar en begin met draaien.
  6. Giet dan via de bovenkant het mengsel in de ijsmachine en laat het draaien tot er mooi dik ijs ontstaat.
  7. Je kunt het gelijk op eten of nog even terug in de vriezer zetten.

ijs3

Tags: , , , , , , , , , , ,

Reactie 1 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Wat een lekker en gezonde lekkernij om samen met de kinderen tijdens het oppassen te maken!