Lekkere ijslolly’s! (zuivelvrij, suikervrij, vegan)

Dit weekend blijven we lekker in de ijsjesmodus. Nu het eindelijk weer wat warmer wordt grijp ik dat aan om helemaal los te gaan en soms eten we wel twee keer op een dag ijsjes! 🙂 Wel gezonde ijsjes uiteraard, met echt fruit, geen toegevoegde suikers en zuivel. Daarom was ik ook extra blij toen ik het leuke receptenboekje van Sharon kreeg: 25 lekkere ijslolly’s! Gegarandeerd nog meer ijsplezier deze zomer!

Ijs met echt fruit en meer!button-ijsjes

Ijslolly’s zijn hier thuis populair bij de kinders en ik heb standaard altijd wel wat in de vriezer liggen. Vaak gebruik ik gepureerd fruit om de ijsvormpjes te vullen maar Sharon gaat een stapje verder. Haar recepten zijn origineel, verrassend en niet te vergeten: lekker en niet te vergelijken met supermarkt-ijsjes. Al bladerend stond ik voor een enorme dilemma: 25 heerlijke recepten… en maar 6 ijsvormpjes. Met welke moest ik beginnen? Ze leken me allemaal zo lekker! Uiteindelijk hakte ik de knoop door. Ik maakte eerst de avocado – banaan – cacao ijsjes en vervolgens de sinaasappel – mango ijsjes. Ik halveerde de recepten zodat ik drie ijsjes van elk kon maken. Beide smaken vielen in de smaak bij dochterlief en ook onze dreumes mocht af en toe van haar een hapje proeven.

Ook geschikt voor de ijsmachine

Hoewel de recepten bedacht zijn voor ijslolly’s werken sommige ook prima in een ijsmachine voor een romigere structuur. Voor mijn man en mezelf, maakte ik de mokka ijsjes op basis van kikkererwten en koffie! In plaats daar ijslolly’s van te maken mikte ik dus de ingrediënten in de ijsmachine en dat werkte fantastisch goed: het resultaat deed me denken aan de italiaanse granita al caffè. 🙂 Die gaan we dus vaker maken! 😉

Wil je gezond eten maar kun je, en wil je niet zonder ijs? Dan is dit e-boekje dus echt een aanrader! Voor maar een klein prijsje (7,95 Euro) heb je 25 heerlijke recepten in huis. Genoeg inspiratie om de zomervakantie door te komen! 🙂

Klik hier voor meer informatie.

 Sinaasappel – mango ijsjeijslolly's9

ijslolly's8

ijslolly's7

De kleine dreumes lustte er ook wat van!ijslolly's5

Grote zus was zo lief om te delen met haar broertjeijslolly's4

ijslolly's6

Avocado – banaan – cacao ijsjeijslolly's2

ijslolly's3

Mokka ijs uit de ijsmachine voor de mama en de papa 😉ijslolly's1

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens