Wildplukken poging #1

Een tijdje terug las ik op Voedzo een leuke blog over de Wildplukwijzer. De wildplukwijzer is een handige website waar je kunt zien op welke plekken er wat te plukken valt in je omgeving. Dat sprak mij natuurlijk enorm aan en ik ging gelijk goed bestuderen wat er bij mij in de buurt allemaal zo te halen valt. Nou is dat niet zo heel veel, maar beter iets dan niets is mijn motto. Ook houdt de wildplukwijzer rekening met de seizoenen. Niet dat je in hartje zomer op zoek gaat naar hazelnoten ofzo. πŸ˜‰

Gratis kersen af te halen

Zo zag ik op de Wildplukwijzer dat er kersen hier in de buurt te halen zijn! Plukken wel te verstaan. Hier midden in de stad. Nou ben ik DOL op kersen en zodra de eerste kersen in de winkel liggen ben ik meestal de eerste die ze gelijk inslaat. Beetje jammer dat ze wel wat aan de prijs zijn, daarom sprong ik een gat in de lucht toen ik ontdekte dat er kersen te plukken zijn en ik zag me al emmers vol mee naar huis slepen. Nu de kersen dan eindelijk weer in het seizoen zijn maakte ik gelijk een middag vrij om te gaan plukken. Het was even een kleine wandeling maar de kersenbomen waren makkelijk te vinden. Tot mijn grote teleurstelling zag ik dat de meeste kersen al verdwenen waren. Of opgegeten door hongerige vogels of weggekaapt door fanatieke wildplukkers die me al voor waren geweest. De kersen die er nog wel hingen waren nog niet rijp. Ik was behoorlijk teleurgesteld en we gingen met lege handen weer naar huis. Hopelijk een ander keer meer geluk. πŸ™‚ Ik ga de Wildplukwijzer in ieder geval in de gaten houden!

Het grote wildplukboekwildplukken14

Overigens zag ik in mijn natuurvoedingswinkel een hele leuke boek liggen die ik als tip mee wil geven. Wil je meer weten over het wildplukken: wat is eetbaar, waar kun je beter vanaf blijven, dan is Het grote wildplukboek wellicht wat. Meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen worden erin behandeld met bijbehorende recepten. Een boek wat op mijn verlanglijstje staat. πŸ™‚

Kersenbomen op het Noordereilandwildplukken8

Onrijpe kersenwildplukken12

Net niet rijp genoegwildplukken11

wildplukken10

wildplukken9

Vondst van dochterliefwildplukken13

Bezig bijtje. Vroeger had ik niks met bijen, maar daar ben ik nu helemaal terug van gekomen.Β wildplukken7

Nog even wat foto’s gemaakt met een dochter die graag poseert πŸ™‚wildplukken5

wildplukken6

wildplukken4

wildplukken3

wildplukken2

wildplukken1

 

Tags: , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens