Mango pannenkoekjes (glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij)

Afgelopen weekend heb ik bij mijn schoonouders zomerse gluten- suiker- en zuivelvrije pannenkoekjes gebakken voor de lunch. In het beslag is een mango verwerkt. Geen idee hoe ik erop kwam, ik zag die rijpe mango liggen die ik had meegenomen van thuis en besloot dat ik er iets mee moest doen. De pannenkoeken smaakten overigens niet uitgesproken naar mango, wat ik overigens wel had verwacht. Ik heb ze geserveerd met verse aardbeien en watermeloen en ze vielen goed in de smaak. 🙂

Ingrediënten €0.00 (10 Porties)

  • Rijpe mango 1 stuk
  • Eieren 4 stuks
  • Boekweitmeel 120 gr
  • Rijstmelk 125 ml
  • Kokosbloesemsuiker 3 eetlepels
  • Wijsteenbakpoeder 1 theelepel
  • Kokosolie Om in te bakken 1 eetlepel

BEREIDING:

  1. Schil de mango en snij in kleine stukjes.
  2. Blend (in een keukenmachine, blender of met de staafmixer) de mango met de eieren, rijstmelk, wijnsteenbakpoeder en kokosbloesemsuiker tot een mooi beslag.
  3. Wanneer het beslag te dik is, voeg dan een scheutje rijstmelk toe.
  4. Wanneer het beslag te dun is, voeg dan eetlepel boekweitmeel toe.
  5. Verwarm in een pan de kokosolie.
  6. Bak er kleine flensjes van (ongeveer een halve soeplepel beslag per pannenkoekje) op middelhoog vuur. Bij ons passen er 3 in een pan.
  7. Wanneer de ene kant helemaal gaar is, keer je het om en bak je de andere kant.
  8. Serveer de pannenkoekjes met vers zomerfruit zoals aardbeien, meloen, mango of bessen. Voor de zoetekauw: serveer met maplesiroop of koudgeslingerde honing.

mangopannenkoek1

brabant12

mangopannenkoek3

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens