Smakelijck E-nummer vrij, het kookboek!

Ik heb niet altijd zo heel gezond en bewust gegeten. Vóór mijn ommekeer bestond mijn ontbijt uit een grote caffè latte met koekjes en lunch was ‘bruin gekleurd’ witbrood (in de veronderstelling dat ik volkoren at) met beleg dat bol stond van de e-nummers en suiker. Voor ons avondeten kookte ik wel bijna altijd zelf met verse ingrediënten en mijn streven was om altijd verse groente te bereiden. Tussendoor at ik veel koekjes en snoep. Het was dan ook niet zo gek dat mijn algehele gesteldheid niet zo denderend was. Ik had er echter mee leren leven en ik dacht dat het normaal was om altijd maar moe te zijn en last te hebben van ontelbare vage klachten. Ik had me ook neergelegd bij het feit dat ik inmiddels 20 kg zwaarder was geworden na mijn eerste zwangerschap.

E-nummer vrij!

watziterinuwetenBij beide zwangerschappen ben ik me heel bewust geweest van wat ik in mijn mond stopte en probeerde ik zo gezond mogelijk te eten met meer groente en fruit, maar het was pas bij mijn tweede zwangerschap dat ik geconfronteerd werd met de uitzending van Tros Radar over E-nummers. Toen besloot ik rigoureus dat ik geen dubieuze additieven meer binnen wou krijgen voor mijn nog ongeboren kind en mijn peuter dochter. We besloten E-nummervrij door het leven te gaan en gewapend met het boekje ‘Wat zit er in uw eten‘ gingen wij voortaan de supermarkt in. Dit was het begin van een hele omschakeling en zoektocht. Deze zoektocht naar gezond en eerlijk eten zou me misschien wel een heel stuk moeilijker zijn afgegaan als ik niet de website had ontdekt van Williene: Smakelijck E-nummer vrij. Met hulp van haar recepten en inspirerende blogs leerde ik om gangbare producten, die ik altijd voorverpakt kocht, zelf met succes te bereiden en als ik vragen had dan was Williene altijd bereid om te reageren.

Kookboek Smakelijck

Nu heeft Williene eindelijk zelf een prachtig kookboek uitgebracht met meer dan honderd e-nummer vrije recepten die ook nog eens allemaal suikervrij en tarwevrij zijn! Ik kreeg van Williene een exemplaar toegestuurd en wat was ik aangenaam verrast toen ik haar boek opende. Ze heeft er echt iets heel moois van gemaakt: het staat vol met heerlijke en makkelijke recepten voor elk moment van de dag, vergezeld met mooie foto’s die ze zelf heeft gemaakt. Daarnaast geeft ze handige tips en nuttige informatie over gezond eten en koken. De recepten zijn zeer gezinsvriendelijk en kinderen zullen zeker niets lekkers tekort komen: van voedzame ontbijtjes en smoothies tot makkelijke lunchsalades en gevarieerde gerechten voor het avondeten met vooral veel groente. Verder staan er in haar kookboek ook lekkere basisrecepten, suikervrije tussendoortjes en borrelhapjes, verfrissende drankjes, recepten voor feestjes en smakelijcke desserts. Zo laat Williene zien dat je niets hoeft te missen als je e-nummervrij en gezond wilt eten.

Zin in koken

Al bladerend in haar kookboek kreeg ik echt zin om direct te gaan koken en recepten uit te gaan proberen. Dus ik dook gelijk de keukenkastjes in om te kijken voor welk recept ik al alles in huis had. Dat werden de chocolade pindarepen. Ik verving de havermout door de quinoapuffs en dat werkte net zo goed. Ze waren in een mum van tijd gemaakt en superlekker. Ik denk dat mijn dochter blij zal opkijken als ze straks haar trommeltje openmaakt op de peuterspeelzaal. 🙂

IMG_0001

smakelijck1

smakelijck2

Meer smakelijcke informatie

Ben je nieuwsgierig geworden naar het kookboek van Williene bestel hem dan hier en vergeet ook niet om haar blog eens een bezoekje te brengen en op te slaan in je favorietenlijst! 😉

 

 

 

Tags: , , , , , ,

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Een mooi stukje. Maar niet alle E nummers zijn slecht. Er zijn ook natuurlijke E nummers. Maar ik ben honderd procent voor alles zelf maken omdat de voedingsindustrie goud geld verdient aan kies bewust logo’s enz. (Werk zelf in deze industrie)

    • Nee klopt dat niet alle e-nummers slecht zijn. Toen ik begon met het mijden van e-nummers dan waren dat vooral de rode en oranje e-nummers (volgens het stoplicht – systeem van ‘Wat zit er in uw eten’). Er zijn ook e-nummers waar niks mis mee is en die zijn dan groen. Dit is ook de richtlijn van het kookboek. 🙂

      Ja ik heb gehoord idd dat die Bewust logo’s niet eerlijk zijn en fabrikanten/merken moeten ze kopen. Er gaat niets boven zelf maken met eerlijke en echte ingrediënten, is vaak ook gewoon veel lekkerder en helemaal zo moeilijk niet als wordt gedacht 😛

      Bedankt voor je reactie en fijne dag! 🙂

  2. Er zijn natuurlijk meerdere sites die dit onderwerp aanhalen het is maar et waar je zelf een goed gevoel bij krijgt denk ik altijd.