Gezellig bij mama in de draagdoek

Je kindje dragen wanneer ze nog zo klein zijn is echt één van de fijnste dingen om te doen. Het is echt een geniet momentje voor moeder én kind. Baby’s hebben eerst negen maanden in de buik gezeten, constant in contact met de mama. In het eerste jaar hebben baby’s daarom vaak ‘mama honger’ en behoefte aan huidcontact. Bij mama is het veilig en vertrouwd. Voor de mama is het ook fijn omdat dragen ook een manier van vrijheid geeft op dagen dat baby’s wat huileriger zijn en meer bij je willen zijn. Ik kan het echt elke moeder aanraden.

Van de babybjörn naar de geweven doek

Beide kinderen zijn door mijn man en mij veel gedragen. De oudste is veel in de babybjörn gedragen, iets wat ik overigens niet aanraad vanwege de niet zo ergonomische houding. Maar we wilden haar graag dragen en helaas waren we een beetje onwetend. Bij mijn tweede heb ik die babybjörn niet eens aangeraakt, mijn zoontje ging daarentegen gelijk in de Tri Cotti draagdoek. Dat was een fijne doek voor beginnende dragers aangezien je niet moeilijk hoeft te doen met knopen en het ook een fijne doek is voor de hele kleintjes. Daarna werd die vervangen door de Babylonia tricot slen. Dat was ook een hele fijne rekbare doek (ook fijn voor pasgeboren baby’s), waar ik mijn zoontje heel veel in heb gedragen. Inmiddels is het een geweven doek van Little Frog geworden.

IMG_9876

De draagdoek als verzamel item

Geweven doeken zijn de fijnste doeken vind ik persoonlijk, vooral als ze al ingedragen zijn en daardoor lekker zacht zijn geworden. Deze zijn geschikt voor zowel de hele kleintjes als grotere kinderen. Geweven doeken komen voor in alle kleuren, prints en maten en het is heel leuk om ze te verzamelen. 😉 Er zijn vrouwen met hele uitgebreide collecties draagdoeken, voor elk outfit één. Nou zo ver ga ik dan niet 🙂 Voor beginnende dragers zijn de doeken van Little Frog echt aantrekkelijk omdat ze helemaal niet zo duur zijn en al vrij snel soepel worden. Ik ben er nog steeds heel blij mee en ondanks dat mijn zoontje niet meer zo heel klein is, wordt hij nog volop veel gedragen. Mijn favoriete knoop op het moment is de Front Wrap Cross Carry (zie onderstaande foto) en ik ben ook aan het oefenen met rug dragen.

IMG_9846-copy

Leuke reacties op straat

Overal waar ik met mijn zoontje kom in de draagdoek zijn de reacties vaak heel positief. Zo zei mijn huisarts gisteren nog hoe goed het dragen voor de heupjes is en hoe mooi ze het vond dat ik het deed. 🙂 Vaak wordt ik door moeders of oma’s aangesproken met de vraag wat voor doek het is en waar het te koop is. Nou bij deze: de Little Frog is te koop bij Dragenenzo. Verder heeft ook Bol.com een mooie collectie van Babylonia draagdoeken (zowel de geweven als de rekbare doeken). Uiteraard zijn er meer mooie webwinkels met hele mooie draagdoeken (die wel wat prijziger zijn) zoals Slingomama. Geweven doeken kun je ook tweedehands aanschaffen via fora als Dragen en voeden en Draagdoekenmarkt op Facebook met als grote voordeel dat ze al heerlijk zacht zijn (tweedehands doeken zijn overigens niet goedkoper!). Wanneer je ook zo ‘hooked’ bent geworden aan dragen kun je je aansluiten bij Draagpraat op FB waar je terecht kunt voor veel vragen en tips en kijk ook eens op de leuke blog Durf te dragen.

IMG_9870BW-copy

 

OUDERSCHAPVANUITJEHART

Tags: , , , ,

Reactie 6 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Jeuhh! Team draagdoek. Ik heb er laatst ook een stukje over geschreven. Heb dus wel een Baby Bjorn gekocht, zo zonde van m’n geld. Ik ben gek op de draagdoek en mijn kleine ook. Huilen, en in de draagdoek is hij meteen weer stil

    • Ik ga zo maar je stukje lezen 😀 Ja die babybjörn is een hoop geld… zeker voor wat het is, jammer genoeg.

  2. Overigens ben ik ook aan het oefenen met rugdragen, ik vind die knoop best moeilijk!

    • Welke knoop ben je aan het oefenen? Er zijn er meerdere. De makkelijkste vind ik de Rucksack, die kan ik nu wel een beetje. Maar die is alleen geschikt voor eventjes. De Double Hammock is voor wanneer je langere stukken achtereen moet dragen, maar die heb ik nog lang niet onder de knie 😉

  3. Leuke blog! Misschien vind je het ook wel leuk om een keer een blog over dragen te schrijven voor onze website 🙂 ?

    • Dankjewel! Lijkt me leuk! 🙂