Heerlijke kip uit de oven, zonder pakjes of zakjes (paleo, e-nummer vrij, zuivelvrij, suikervrij)

Als we bezoek krijgen van lieve vrienden uit Almere en Lelystad, dan nemen ze weleens een biologische kip mee die ze kopen op de boerenmarkt. Vrijdag geven ze de bestelling door, die dag wordt de kip nog geslacht en zaterdag kunnen ze het ophalen. Verser kan niet. Het is een heerlijke kip en ik kan het iedereen aanraden, vooral omdat de prijs erg meevalt voor een biologische kip! Jammer dat Flevoland niet om de hoek ligt…

Kip met rozemarijn, knoflook en olijfolie uit de oven

Rozemarijn en kip zijn goede vrienden en je hebt echt geen pakje of zakje met smaakversterker E621 nodig om een goede kip te bereiden. Credit gaat gedeeltelijk naar mijn man die het bereid heeft met veel eigen input. 🙂

Ingrediënten €0.00 (4 Porties)

  • Biologische kippenbouten 2 stuks
  • Biologische kippenvleugels 2 stuks
  • Knoflook 3 teentjes
  • Verse takjes rozemarijn 4 stuks
  • Olijfolie Extra vergine flinke scheutjes
  • Keltisch Zeezout 1 eetlepel
  • Vers gemalen peper Voor AIP: laat het weg 1 snufje
  • Citroensap 1 scheutje

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 22o graden Celcius.
  2. Verhit een grilpan en leg daar de stukken kip op en gril ze aan beide kanten tot er mooie ‘gril strepen’ ontstaan. De kip is verder nog niet gaar en daarom zal het de oven in gaan om verder te garen.
  3. Pak een ovenschaal, schenk er flink wat olijfolie in, maak een bedje met rozemarijn en wat keltisch zeezout en knoflook. Leg de kip erop.
  4. Strooi het resterende zout en rozemarijn over de kip en wat versgemalen zwarte peper.
  5. Besprenkel de kip nog met wat olijfolie en wat citroensap.
  6. Zet het voor een half uur in de oven.
  7. Controleer na een half uur of de kippenbouten gaar zijn en serveer met een lekkere verse salade.
Tags: , , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens