Zomers dessert: Citroenmousse (Paleo, zuivelvrij, suikervrij, raw, glutenvrij)

Ben je, net als ik, gek op citroen? Dan is dit nagerecht voor jou! 🙂 Ik hou echt van citroen! Op alle mogelijke manieren verwerkt: in salade dressings, gewoon een glaasje water met citroen, besprenkeld over een heerlijk stukje vis, maar ook in zoete gerechten zoals in ijs, yoghurt en taart. Verder hou ik niet zo van alcohol, maar een glaasje Limoncello wilt er bij mij wel in! 😉

Nostalgie, zomer, zon en de Middellandse zee

Het is niet alleen de smaak van citroen wat mij zo enthousiast maakt. Ik denk ook dat het te maken heeft met het hele plaatje eromheen. Citroenen doen me denken aan zomer, zon, zee, strand, Italië en… Sorrento. Als ik heimwee krijg dan verlang ik altijd naar een lekker gebakje met citroen. Vooral nu de seizoenen hier in Nederland behoorlijk in de war zijn en het weer me behoorlijk doet denken aan herfst terwijl het toch echt zomer is… Dan sla ik veel citroenen in en duik ik ermee de keuken in. Resultaat: dit zomerse nagerecht met amandelen en citroen. Nu maar hopen dat het weer mee gaat werken…

Ingrediënten €0.00 (3 Porties)

 • Blanke amandelen Minstens een uurtje geweekt 150 gr
 • Hennepzaadjes Minstens een uurtje geweekt 50 gr
 • Biologische citroenen Sap en rasp! 2 stuks
 • Kokosmelk Liefst uit een pak (Toko) 200 ml
 • Kokosolie De koudgeperste! 2 eetlepels
 • Rauwe honing 3 eetlepels

BEREIDING:

 1. Zet de hennepzaadjes en de amandelen een nachtje in de week.
 2. Spoel de amandelen en hennepzaadjes af en doe ze in de blender samen met de andere ingrediënten.
 3. Blend net zo lang tot er een mooie gladde mousse ontstaat. Hoelang dat duurt hangt af van de type blender.
 4. Giet de mousse in dessert kommetjes en zet ze voor een half uur in de vriezer.
 5. Na een half uur is de mousse stevig en lekker koud geworden. Eet smakelijk!

IMG_9740

IMG_9749

IMG_9761
raw-sweetness

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens