Choco – amandelballetjes (glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij, Paleo)

Soms word je bevangen door lekkere trek (hoewel soms… eerder vaak in mijn geval 😉 ). Niet altijd heb ik dan het geduld om eerst iets te gaan bakken, de oven in te zetten en daarna nog te laten afkoelen. Op die momenten zijn deze balletjes een uitkomst.

Vele variaties mogelijk!

Ik heb online veel van dit soort snack balletjes voorbij zien komen. Meestal met als hoofdingrediënten: dadels, amandelen en kokos. Nu heb ik dan ook eindelijk een eigen variant. 😉 Met chocola 🙂 Ze zijn super makkelijk te maken, net als de andere soortgelijke recepten.

Ingrediënten €0.00 (18 Porties)

  • Hennepzaadjes 25 gr
  • Blanke amandelen 75 gr
  • Gedroogde vijgen Steeltjes verwijderd 100 gr
  • Rauwe cacaopoeder De gewone volstaat ook 25 gr
  • Kokosolie De koudgeperste! 2 eetlepels
  • Maca poeder Optioneel. Persoonlijk vind ik het heeeerlijk met cacao 🙂 1 theelepel
  • Rauwe honing Om het deeg kleverig te maken 2 eetlepels
  • Stukje Viviani 92% chocolade Optioneel. Het is voor net het beetje extra chocolade oemph voor de chocoholics 1 stuk

BEREIDING:

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai tot er een mooi kleverig deeg ontstaat. De ingrediënten hoeven niet tot moes gemalen te worden. Als je van een beetje crunch houdt dan stop je eerder met malen zodat er wat grotere stukjes amandelen in zitten.
  2. Vorm balletjes en leg ze op een groot bord.
  3. Zet het bord in de koelkast en laat ze 15 a 30 min harder worden.
  4. Haal ze uit de koelkast en eet smakelijk 🙂

raw-sweetness

Tags: , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens