‘Overnight’ boekweit ontbijt met yoghurt (suikervrij, glutenvrij, eventueel zuivelvrij – vegan)

In de V.S. zijn de overnight oats al lang bekend onder Foodies en sinds kort wordt het ook in Nederland steeds bekender. Het zijn havervlokken die je een nacht laat weken in melk en de volgende dag kun je het ontbijtje zo uit de koelkast pakken: ready to eat. Je hoeft het hooguit nog op te vrolijken met wat fruit, chocola, kokos, kaneel… wat je maar lekker lijkt! Vooral in de zomer is dit frisse havermoutontbijt hier favoriet.

Boekweit zaadjes i.p.v. havervlokken

Wat met havervlokken kan, kan dus ook met Boekweit. Ik kwam het concept tegen op het prachtige blog van ‘Oh She Glows‘ en aangezien ik graag varieer en niet elke ochtend havervlokken wil eten, ging ik het uitproberen! Wel uiteraard met een eigen variatie. 😉

boekweit2

Rauwe Boekweitcrème

De geweekte zaadjes gooi je in de blender waardoor er een crème ontstaat. Rauw weliswaar, omdat de zaadjes enkel geweekt zijn en niet verhit, wat ook weer gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Het klinkt raar, wellicht ook vies… maar dat is het niet! Ik had het ontbijtje in eerste instantie alleen voor mezelf gemaakt omdat ik het wou uitproberen, maar dochterlief vroeg al gauw of ze ook een hapje mocht, en al gauw kwam ze met een kommetje aanzetten en vroeg ze of ze mee mocht eten 🙂 Geslaagd dus!

boekweit4

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • Boekweit zaadjes 100 gr
  • Amandelmelk Of een andere plantaardige melk 150 ml
  • Maca poeder 1 theelepel
  • Amandelpasta 3 eetlepels
  • Tahin 1 theelepel
  • Chiazaadjes 1 theelepel
  • Carobe poeder 1 theelepel
  • Kaneel 1 eetlepel
  • Kokosolie Koudgeperst 1 eetlepel
  • Yoghurt Soja (vegan + zuivelvrij) of een andere yoghurt 200 ml

boekweit1

BEREIDING:

  1. Zet de avond ervoor de boekweitzaadjes in het water en laat de hele nacht weken.
  2. Giet de volgende ochtend de boekweitzaadjes af en spoel ze schoon in een zeef, onder de kraan
  3. Doe alle ingrediënten, op de yoghurt na, in de blender.
  4. Draai tot er een mooie mengsel ontstaat.
  5. Pak een mooi glas en maak mooie laagjes: afwisselend yoghurt en de boekweit crème.
  6. Garneer het geheel met wat je lekker lijkt: bananen, kokosrasp, hempzaadjes, rood fruit, chocola.
  7. Variatietip: leuk om de yoghurt/boekweitcrème laagjes af te wisselen met een laagje fruit 🙂

boekweit3

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens