‘Tropical delight’ groene smoothie

Als je mijn blog volgt weet je vast dat ik fan ben van de groene smoothies. Wij drinken ze sinds een tijdje elke ochtend, en ik ben werkelijk aangenaam verrast wat dit met mijn lichaam doet. Ook manlief, die in eerste instantie sceptisch was, vraagt ook elke ochtend om de groene smoothie. Onze kinderen vinden ze ook lekker. De dreumes die krijgt bijna zelfstandig een hele glas weg en onze bijna kleuter die vraagt nog altijd om een tweede glas die ze ook helemaal leeg drinkt.

Een zomerse groene smoothie!

Vanmorgen kwam er een verrassend lekkere smoothie uit de blender. Mijn man riep gelijk “Het smaakt tropisch!” 🙂 Vandaar de naam ‘Tropical Delight’. Je proeft duidelijk de ananas met een vleugje kokos. Dit was zeker geen straf om te drinken, zeker niet met dit warme weer. 😉 Kokos en ananas is al tijden een favoriete combinatie, dus in die zin is dit niet vernieuwend… Behalve dat ik er een groene smoothie van heb gemaakt, maar ik zal vast niet de enige zijn 😉

De hoeveelheden zijn voor 4 hele ruime porties.

Ingrediënten €0.00 (4 Porties)

 • Andijvie Of een andere groene bladgroente zoals spinazie 200 gr
 • Ananas Een hele 1 stuk
 • Bananen Het liefst bevroren! 2 stuks
 • Rijst - kokosdrink van Provamel Of een andere melk. Hoeveelheid hangt af van hoe dik of dun je de smoothie graag drinkt 100 ml
 • Water 200 ml

Bereiding

 1. Vries de avond van te voren de bananen in voor een romigere smoothie.
 2. Snijd de ananas in stukken en doe ze met de bananen in de blender.
 3. Voeg de kokosmelk en water toe totdat het fruit net onder staat.
 4. Blend alles tot een mooie gladde smoothie.
 5. Voeg de andijvie toe, eventueel nog wat stevia en blend alles weer een paar seconden tot er een mooie gladde smoothie ontstaat.
 6. Optioneel: Ik voeg graag zelf nog Chia zaadjes, hennepzaadjes, lijnzaadjes en Spirulina toe voor een meer verzadigd gevoel. Voor mijn man en mij roerden we nog wat Maca poeder door de smoothie.

Ben je enthousiast geworden en ben je benieuwd naar meer heerlijke recepten bekijk dan hier mijn aanbevelingen 🙂

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens