Moesbalkon succesje: de eerste aardbeien!

Eerder had ik al geschreven over onze poging om een klein moesbalkon te beginnen. We hebben nu het volgende staan: rozemarijn, tijm, peterselie, basilicum, een courgetteplantje, een aardbeienplantje en lavendel. De resultaten zijn wisselend. Door het koude weer hebben we moeten wachten tot de basilicum en peterselie zich lieten zien. Nu groeien ze goed 🙂 Het courgetteplantje heeft al één obstakel te verduren gehad: ons enthousiaste bijna kleutertje trok het stekje uit de aarde. Bijna helemaal ontworteld vond ik het arme ding. Ik heb zo goed als ik kon het stekje weer in de grond gestoken. Het leeft nog 🙂 Nu maar hopen dat hij het overleeft. De lavendel is niet opgekomen en ik betwijfel of die zich nog laat zien. De overige kruiden doen het fantastisch.

Eerste aardbeien oogst!

Ons eerste succesje hebben we al geboekt: vandaag konden we de eerste aardbeien plukken! Het was zo leuk om de ontwikkelingen te volgen: van het ontstaan van het bloemetje tot het roodkleuren van de eerste aardbeien. Vooral dochterlief wou elke dag wel even naar de aardbeien kijken. Vandaag konden we ze dan eindelijk proeven! Ze waren lekker 🙂 Persoonlijk vond ik ze nog niet vol van smaak, hoewel ze wel echt rijp waren. Ik denk dat het plantje nog te weinig zon heeft gezien om smaakvolle aardbeien te produceren. Maar we zijn hoopvol. Er zijn nog meer aardbeien in wording en hopelijk met wat meer zon kunnen we over een tijdje weer aardbeien plukken.

aardbeien1

aardbeien2

aardbeien4

 

Tags: , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens