Toen werd onze baby een dreumes!

Wat vliegt de tijd! Het klinkt zo cliché om het te zeggen, maar het is toch echt waar. Een jaar geleden waren we in de wolken met onze kleine pasgeboren baby en nu is hij een ondernemende dreumes. Het jaar is snel voorbij gevlogen en in dat jaar is meneertje gegroeid en heeft hij zich volop ontwikkeld. Van een alles afhankelijk mini mensje tot een dreumes die zelfstandig kan eten, zich optrekt tot staan, zelf kan spelen, lekker door het hele huis kruipt , al zijn eerste stapjes begint te zetten en duidelijk kan aangeven wat hij wel of  niet wil.

Uiteraard hebben we dit eerste mijlpaal gevierd. Zijn verjaardag viel op een zondag dus dat kwam mooi uit. We hebben bewust voor meer rust gekozen zodat we zelf ook meer konden ontspannen en vooral ook genieten die dag. Dus visite bleef daarom beperkt tot opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes en nichtjes. Het was ook nog eens prachtig weer waardoor we een deel in de grote speeltuin vlak bij huis hebben doorgebracht zodat de kinderen lekker konden spelen.

Duurzame / eco tips voor een kinderfeest

Uiteraard hebben we ons best gedaan om het feestje redelijk eco te houden. We wilden vooral voorkomen dat er qua speelgoed nog meer plastic in huis zou komen of knuffels met hormoonverstorende brandvertragers.

  • Op de uitnodiging hebben we gevraagd of mensen tweedehands speelgoed konden meenemen (iets van de kringloop, of nog beter: iets van hun eigen kinderen). Het resultaat: Superleuk speelgoed waar onze dreumes, maar ook onze bijna kleuter nu graag mee speelt. 🙂
  • Verder gaven we als tips winkels als GreenJump en De Zonnewijzer. Van oma kreeg onze dreumes een hele mooie Klean Kanteen drinkfles van GreenJump. Een vriendin had in de Zonnewijzer leuke stapelblokken gekocht.
  • We hebben verzocht niks nieuws van plastic te kopen en liever te kiezen voor hout. Op een paar cadeautjes na heeft bijna iedereen rekening gehouden met ons verzoek.
  • De slingers die we gebruikt hebben kwamen van het feestje van een neefje.
  • We hebben geen gebruik gemaakt van wegwerp servies.
  • We hebben geen dierlijke producten gebruikt voor onze hapjes en drankjes.

Suiker- en zuivelvrij feest vieren

Uiteraard wilden we graag verantwoord genieten op ons feestje. Ik maakte daarom een heerlijke raw mango cheesecake. Verder hadden we suikervrije appel/cranberries koekjes. Ook maakten we een mega fruit salade waarvan iedereen gretig at en de schaal zelfgemaakte popcorn viel ook enorm in de smaak. Niet alleen was dit alles verantwoord, maar ook nog eens redelijk budgetvriendelijk. Ik denk dat de taart het duurst was, maar die zal niet meer gekost hebben dan 15 euro.

Maar Eco en verantwoord of niet, het was vooral een leuke, relaxte en gezellige dag!!

collage-luca-1-jaar

 

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens