Tarwegrassap zonder slowjuicer!

“Tarwegrassap maken zonder dure slowjuicer? Kan dat?” Ja, dat kan! Ik ben zo blij als een kind dat ik dit ontdekt heb! Want ik wil al lang zo graag zelf tarwegrassap maken, maar een slowjuicer is een behoorlijke investering. Manlief is zijn baan kwijt enzo… 😉 Dus vooralsnog staat het op mijn verlanglijstje maar het kan nog even duren voordat ik er daadwerkelijk één aan kan schaffen. We hebben wel een sapcentrifuge, maar dat is echt geen succes voor blandgroente. Af en toe koop ik een vers shotje bij mijn natuurvoedingswinkel, maar als ik dagelijks 2,95 moet uitgeven dan wordt het alsnog een dure grap.

Waarom Tarwegras?

Waarom wordt ik zo blij van tarwegras? Nou niet vanwege de smaak 😉 maar vanwege de vele gezondheidsvoordelen die eraan zitten! Het is behoorlijk rijk aan vitaminen en mineralen. Het schijnt dat één shotje tarwegras gelijk staat aan heel veel groente en fruit. Volgens mij iets van een kilo, al beweren sommigen dat het zelfs meer is. Het is behoorlijk alkaliserend. Lees hier mijn blog over verzuring en waarom meer alkaliserende voeding wordt aangeraden. Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen kijk dan naar dit filmpje.

Tarwegras shotjes

122Je ziet op steeds meer plekken dat er tarwegrasshotjes worden aangeboden omdat steeds meer mensen bekend worden met de geweldige eigenschappen van tarwegras. Zo gingen wij vanmorgen naar buiten en zag ik bij het koffiezaakje op de hoek ineens een bakje tarwegras in het raamkozijn staan. Op de terugweg besloten we te gaan vragen of ze ook inderdaad tarwegras in het assortiment hadden opgenomen. Wat bleek: één van de medewerkers kweekt zelf tarwegras en heeft het voor elkaar gekregen om het op het menu te krijgen. Hij was helemaal enthousiast en hij bood ons aan om gratis te proeven. Ik zag hem de vers geplukte sprietjes in een blender doen. Dat viel natuurlijk op, en ik vroeg hem waarom hij dat zo deed en geen slowjuicer gebruikte. Het resultaat was een klein beetje wateriger maar het smaakte echt naar tarwegras. Zeer waarschijnlijk is tarwegrassap gemaakt met een slowjuicer van betere kwaliteit omdat er meer waardevolle voedingsstoffen bewaard blijven, maar als je maar een beperkt budget hebt dan vind ik dit eigenlijk wel een goede oplossing!

Tarwegrassap uit de blender

Het is behoorlijk simpel om zelf dus tarwegrassap te maken met een blender. Je hebt daarvoor nodig:

 • 50 gram tarwegras
 • 1 kleine glas koud water
 • Een blender
 • Een hele fijne zeef

Je doet alle ingrediënten in de blender en je mix het enkele seconden op de laagste stand. Je haalt het door een zeef om alle onverteerbare pulp op te vangen. Wat overblijft is de tarwegrassap! Het smaakt wel wat wateriger omdat er water aan is toegevoegd. De barrista van het koffiezaakje gaf nog als tip mee om het water te vervangen door verse sinaassappelsap en er ook wat verse munt in de blender te doen voor een heerlijk gezond sapje. Dat ga ik eens proberen!

123Waar koop je tarwegras?

Je kunt vaak een bakje vers tarwegras kopen bij de natuurvoedingswinkels of bio supermarkten. Ook kun je terecht op Tarwegraskoning voor vers tarwegras en pakketten om zelf tarwegras te kweken.

Handjuicer

Nog een laatste tip wil ik meegeven. Wil je toch echt juicen en ook redelijk budget blijven, dan is er ook een handjuicer voor enkele tientjes te koop, speciaal voor tarwegras!

Copyright pictures: Krabiman, Dedicated & Shesarenegade

Tags: , , , , , ,

Reactie 6 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. wel een heel goed idee. Ga ik ook proberen…..
  Maar weet je dat er betere tarwegrassap te koop is, en waarbij je bovendien de mix kan kopen met gerstesap? Dat maakt het geheel nog veel gezonder!
  Kijk maar eens op http://www.thegreenmanholland.nl.
  Daar koop ik het altijd en ik ben dik tevreden, nog los van het feit dat het een stuk goedkoper is dan bij de Tarwegraskoning!
  Probeer maar eens
  Groetjes!

  • Dankjewel voor de tip Marianne! 🙂

 2. Wat grappig, ik koop het waar ook Marianne het vandaan haalt. Niet zo duur inderdaad.
  In de blender heb ik ook wel eens geprobeerd, maar voor mijn gevoel was het toch anders. Minder sterk qua smaak, wat wateriger ja. Ik haal diepgevoren cups trouwens, ideaal voor ’s morgens.
  Dat mixen, juicen, blenden is allemaal niks voor mij haha.

  • Ja klopt, uit de blender smaakt ietswat wateriger. Die bevroren cups zijn handig, die haal ik ook soms. 🙂

 3. Ik heb ergens gelezen dat het tarwegras in een blender niet zo goed is, omdat de vezels van het tarwegras zeer moeilijk verteren. Ik lees hier dat er mensen zijn die het tarwegras in de diepvries steken, dan is het niet meer vers hé. Alle levensenergie is verdwenen als het tarwegras bevroren is geweest. Geld voor alle diepvries.

  • Maar daarna moet je dus de geblende tarwegras door een zeef halen zodat je die vezels eruit haalt en alleen de sap overblijft. 🙂