Ons balkon van 3 m2

Een aantal maanden terug heb ik geschreven over mijn intentie om op ons mini balkonnetje wat groente, fruit en kruiden te telen. Waar wij wonen hebben we een hele kleine buitenruimte die vaak gebruikt wordt om rotzooi neer te leggen dat opgeruimd moet worden of weggegooid. We hebben er weleens bloemetjes en plantjes gepland, maar een week later waren ze op een dag allemaal spontaan dood.

Plantjes van de Rotterdamse Oogstmarkt

Ik had een paar boeken geleend uit de bibliotheek en het zo eens doorgebladerd. Het is niet helemáál onmogelijk om op drie vierkante meter iets te kweken. Je moet niet verwachten er een hele moestuin te kunnen gaan onderhouden, maar als je slim omgaat met de beschikbare plekken en uitzoekt wat niet zo veel ruimte nodig heeft, is er toch wat mogelijk! Op de oogstmarkt begin april in Rotterdam, kocht ik er een aardbeienplantje en kruiden als rozemarijn en tijm. Ook  had in in onze biowinkel een paar zaadjes gehaald. Maar daar bleef het bij. Ruim een maand ging voorbij en alle goede intenties ten spijt, bleef ons balkonnetje een rotzooi.

Mijn moederdag cadeau

Toen werd het Moederdag. Mijn man vroeg of ik nog speciale wensen had. Toen gaf ik aan dat ik heel graag een opgeruimd balkon wil waar ik lekker koffie kan drinken en kan zitten op zonnige dagen en ook wat groente, fruit en kruiden kan laten groeien. Op Moederdag ruimde manlief het balkon op en kocht hij bio aarde. We zaaiden lavendel, peterselie en basilicum en de aardbeienplant, rozemarijn en tijm werden overgepoot. Voor ons gevoel deden we maar wat, want ervaring hebben we niet, en soms was de beschikbare informatie in boeken of op de achterkant van verpakkingen te beknopt. We zullen het zien. Één succesje hebben we al behaald: de aardbeienplant krijgt haar eerste aardbeien! 🙂 A.s. zaterdag is er in Rotterdam het festival: Rotterdam Zaait. Daar ga ik nog wel een bezoekje aan brengen, hopelijk met nog een leuke aanwinst voor op balkon!

Tags: , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens