Tijd voor groene smoothies!!

Het is alweer een tijdje terug dat ik hier wat geschreven heb. De afgelopen weken zijn best raar verlopen. Natuurlijk omdat mijn man te horen heeft gekregen dat hij zijn baan per 1 juli kwijt is, de daarbij nodige zorgen, spanningen rondom lopende sollicitaties, slechte nachten, dochterlief die twee weken vakantie had, we allemaal ook nog eens even ziek zijn geweest en opspelende bekken- en heup klachten die ik geërfd heb van de zwangerschappen. Bloggen schoot er dus bij in 😉 Maar dat betekent niet dat ik helemaal niets te melden heb. 🙂

Terugval

Het resultaat van weinig slaap, ziek zijn geweest, en de zorgen die de huidige werksituatie van mijn man met zich mee bracht, zorgde er eigenlijk voor dat ik minder goed voor mezelf ging zorgen. Ik vergat met regelmaat te drinken, wanneer ik eindelijk kon rusten deed ik dat vaak niet omdat ik maar bleef piekeren en mijn weerstand ging omlaag. Ik at over het algemeen nog wel gezond, maar mijn koffie- en chocolaconsumptie steeg naar ongekende hoogte 😉 Het resultaat was dat ik me eigenlijk weer beroerd ging voelen, net als vroeger, met steeds terugkerende hoofdpijnen en het totaal niet meer lekker in mijn vel zitten.

Crazy Sexy Diet

De omslag kwam toen ik eindelijk er aan toe kwam om het boek van Kris Carr te lezen: Crazy Sexy Diet. Ik had het boek al een tijdje en na het zien van haar documentaire ‘Crazy Sexy Cancer’ stond het op mijn lijstje van de nog te lezen boeken. Kris Carr kreeg tien jaar terug te horen dat ze kanker had, stadium 4 van een zeldzame soort die langzaam groeide. Er werd tegen haar gezegd dat er niks aan gedaan kon worden, behalve toekijken en afwachten wat de kanker zou gaan doen. Maar zij besloot niet af te wachten en ging op onderzoek uit. Ze ontdekte dat wat ze in haar mond stopt wel degelijk invloed kan hebben op haar gezondheid. Na een hele zoektocht dat begon bij macrobiotisch eten, eindigde in een vooral alkalisch dieet zonder dierlijke producten met heel veel groene smoothies en groene sapjes. Het resultaat is dat ze ondanks de kanker gezwellen die stabiel zijn gebleven (niet gegroeid), ze gezonder is dan ooit.

Verzuring van het lichaam

De theorie is dat een verzuurd lichaam (met een te zure PH balans) vatbaar is voor allerlei ziektes en tekorten. Het lichaam zou juist licht basisch moeten zijn  om optimaal te kunnen functioneren. Dierlijke producten, geraffineerde suiker, geraffineerde granen, alcohol, stress, weinig slaap, opwekkende middelen werken verzurend in het lichaam. Groente, water, fruit, rust, optimisme zijn alkalisch. Maar de twee ons groente en fruit die ons aangeraden wordt te eten op een dag, weegt niet op tegen de enorme hoeveelheid verzurende producten die we op een dag innemen. Het gaat er niet om dat je nooit meer verzurende producten mag nuttigen, maar dat het in balans moet zijn en dat er dus tegenover staat dat je genoeg alkalische voeding tot je neemt. Het hele verhaal, de theorie, de lijst met de verzurende of alkalische producten kun je vinden in haar boek ‘Crazy Sexy Diet’. Echt een leuk, helder en grappig geschreven boek met boordevol tips voor een gezond en optimaal leven. Het is o.a. hier te verkrijgen.

Aan de groene smoothies!

Na het lezen van Kris’s pleidooi voor een gezonder leven besloot ik direct actie te ondernemen. Mijn koffie en chocola consumptie stopte per direct en ik begon weer water te drinken. Ik kocht extra veel groente en fruit in en ging weer aan de slag met de groentesapjes en de groene smoothies. Elke ochtend ontbeten we hier thuis met een heerlijke groene smoothie en iedereen genoot. Want een groene smoothie klinkt al dan niet zo smakelijk, maar met de juiste combi kan het juist heerlijk smaken. Manlief dronk het aangenaam verrast weg, mijn dochter vroeg elke keer of er nog meer was en het kleinste lid van het gezin die volgende week 1 jaar wordt, zat ook gretig uit het rietje te drinken. Binnenkort zal ik een paar recepten hier plaatsen. 🙂 Voor meer informatie over groene smoothies kun je hier terecht.

Update oktober 2014

Hoewel ik Kris Carr ENORM bewonder, ben ik inmiddels wel anders gaan denken over een aantal zaken. Er is nou eenmaal geen ‘one diet fits all’ en het veganisme was voor mij niet het antwoord. Ik ging me er alleen maar slechter door voelen i.p.v. beter, terwijl het voor Kris Carr wel wonderen deed. Een ander punt waar ik ook anders over ben gaan denken is het zuur/base verhaal: Hier een interessante artikel over verzuring van Yvonne van Stigt.

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens