Koekjesdeeg dessert! (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij, vegan)

Dit is serieus het gezondste toetje wat je ooit zult tegenkomen! 🙂 Eet dit na het eten, en je bent de rest van de avond van snaaidrang genezen. 😀 ‘Koekjesdeeg?’ denk je? Nou niet echt koekjesdeeg: hiervan kun je geen koekjes bakken, maar het heeft er inderdaad wel wat van weg qua structuur en smaak. Wie heeft er niet eens de kom of pollepel afgelikt als je moeder koekjes stond te bakken? Nou bakte mijn moeder nooit koekjes, maar sinds ik zelf weleens koekjes bak, heb ik geregeld even gesnoept voordat alles de oven in ging. De Amerikanen zijn helemaal weg van de ‘Cookie Dough’ en ik ben dan daar geregeld recepten van tegengekomen: ongebakken koekjes. Koekjesdeeg dat zo gegeten wordt, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Die Amerikanen zijn maar raar af en toe. 🙂 😉

Wat maakt dit toetje nou zo gezond? Dat zijn uiteraard de ingrediënten. Er zitten namelijk kikkererwten in verwerkt! Niet schrikken, je proeft er namelijk helemaal niets van. 😉 Het is voedzaam en zit boordevol eiwitten en vezels waarvan je bloedsuikerspiegel niet van slag raakt. Ik geef toe dat ik niet zelf op dit briljante idee ben gekomen om kikkererwten in een zoet gerecht te verwerken. Ik kwam het tegen toen ik eens aan het bladeren was op de populaire blog van ‘Chocolate Covered Katie‘. Echt de moeite waard om er eens een kijkje te nemen, zeer inspirerend!

Officieel zijn dit de ingrediënten voor 1 portie, maar vergis je niet: kikkererwten vullen! En hoe lekker ook, toen ik er een kwart van gegeten had kreeg ik het niet meer weg! Dus volgende keer deel ik het maar met mijn man of zo. 😉 Gebruik je de 92% chocolade, wees dan zuinig met de hoeveelheid, tenzij je natuurlijk een ‘die-hard-pure-chocolade-fan’ bent. 😉

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

 • Kikkererwten uitgelekte gewicht 130 gr
 • Viviani 92% Chocolade als 92% cacao te sterk voor je is kun je beter 70% nemen 1 stuk
 • medjiool dadels 3 stuks
 • cacao poeder ongezoet 2 eetlepels
 • biologische vanille extract 3 eetlepels
 • hennepzaadjes 3 eetlepels
 • hazelnootpasta 4 eetlepels
 • rijstmelk 1 scheutje
 • agavesiroop of honing als je het nog iets zoeter wilt 1 scheutje

Bereiding:

 1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze heel goed af totdat ze geen schuim meer afgeven.
 2. Doe alle ingrediënten, op de 92% chocolade na, in de keukenmachine en draai het tot een mooie mousse. Is het geheel nog iets te droog, dan kun je nog een extra scheutje rijstmelk toevoegen totdat het de gewenste consistentie krijgt.
 3. Doe het koekjesdeeg in een kommetje.
 4. Hak de chocolade fijn en besprenkel het over het toetje.
Tags:

Reactie 5 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

 1. Wow, lijkt me echt superlekker! Ik sla ‘m op in m’n recepten 🙂