Een (h)eerlijke aardbeien-choco cheesecake! (raw, Paleo, zuivelvrij, suikervrij en glutenvrij)

Dinsdag waren mijn man en ik precies 4 jaar getrouwd. Hoewel de dag iets minder plezierig verliep dan gepland (onze baby was geen moment te genieten) vonden we toch even de tijd om het gepast te vieren met een zelfgemaakt taartje.

105

Rauw!

Dit taartje is een raw, zuivelvrije, glutenvrije en suikervrije cheesecake. Ik geef toe, ‘raw‘ klinkt niet aantrekkelijk, maar laat je er niet door afschrikken, want de smaak doet niet onder voor de ‘real deal’! De raw vegan cheesecake is al een tijdje behoorlijk populair in Foodie land en ik heb er tal van varianten voorbij zien komen. Mijn eerste ervaring met de cheesecake was het recept op Voedzo, en ik was gelijk razend enthousiast! Inmiddels ben ik zelf ook aan de slag gegaan met experimenteren wat resulteerde in een smakelijke taart voor onze trouwdag. Iedereen thuis was er helemaal blij mee.

106

Een taartje bomvol goede voedingsstoffen

Het is extra genieten als je vervolgens weet dat de taart extra gezond is, boordevol waardevolle voedingsstoffen omdat de ingrediëntenlijst gedomineerd wordt door ongebrande noten. Laat je niet afschrikken door het hoge vet gehalte, want het zijn alleen maar goede vetten waar je lichaam je dankbaar om zal zijn. 🙂

104

No bake

Het is de makkelijkste taart die je ooit zult maken. Er komt geen bakken aan te pas! Het enige wat je nodig hebt is de beste keukenmachine die je in huis hebt, die het meeste werk doet.

Ingrediënten €0.00 (1 Portie)

  • geweekte amandelen voor de bodem 50 gr
  • geweekte hazelnoten voor de bodem 50 gr
  • medjool dadels voor de bodem 150 gr
  • raw cacao voor de bodem (gewone ongezoete cacaopoeder werkt ook) 2 eetlepels
  • keltisch zeezout voor de bodem 1 snufje
  • kokosolie extra vergine voor de vulling 100 gr
  • geweekte cashewnoten voor de vulling 300 gr
  • koudgeslingerde biologische honing voor de vulling 120 gr
  • vanille peul voor de vulling 1 stuk
  • kleine citroenen (rasp en sap) voor de vulling (of 1 grote) 2 stuks
  • bevroren aardbeien voor de topping 200 gr
  • honing voor de topping 2 eetlepels
  • hele aardbeien voor de topping (optioneel) 8 stuks
  • gehakte amandelen voor de topping (optioneel) 4 eetlepels

Bereiding:

  1. Zet de avond van te voren alle noten in de week, en anders nog die ochtend en laat het tenminste 4 uur staan.
  2. Bedek de bodem van een springvorm van 22 diameter met bakpapier. Hier vind je een superhandige manier die ik al sinds jaar en dag toepas. 🙂
  3. Spoel de noten af.
  4. Begin met de bodem: doe de hazelnoten en amandelen samen met de dadels, cacao en snuf zout in de keukenmachine en draai het tot een kleverig deeg. Blijft het nog te brokkelig dan kun je eventueel een eetlepel honing toevoegen zodat het wat plakkeriger wordt.
  5. Bedek de bodem van de springvorm en strijk alles egaal en glad. Zet het even apart.
  6. Vervolgens is de vulling aan de beurt: doe alle ingrediënten voor de vulling in keukenmachine en draai het net zo lang tot je een mooie romige crème krijgt. Proef of de vulling naar je smaak is, doe zo nodig nog wat honing, vanille en/of citroensap bij.
  7. Giet de crème in de springvorm en strijk het mooi glad en egaal.
  8. Als laatste de topping: doe de bevroren aardbeien in de keukenmachine samen met de 2 eetlepels honing en draai tot een mooie mousse.
  9. Giet dit met zorg over de vulling heen en strijk het voorzichtig glad met een lepel.
  10. Garneer de taart met gehakte amandelen en de aardbeien.
  11. Zet de taart voor 1,5 uur in de vriezer. Dan is de taart perfect. De taart kan ook langer in de vriezer staan, maar laat in dat geval de taart even uit de vriezer alvorens het te eten.

raw-sweetness

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Reactie 3 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Het ziet er super uit!
    Kan de taart ook in de koelkast bewaard worden nadien (als ie al 1,5 in de vriezer heeft gestaan)? Het is voor een feestje op mijn werk en daar hebben we geen vriezer.

    Dankje!

    • Hoi Stefanie, ik zou de taart dan wel wat langer in de vriezer bewaren voordat je het meeneemt naar je werk 🙂 Dan zou het geen probleem moeten zijn (hoop ik 😉 ). Groetjes,
      Diana