Leuk en veilig plastic vrij kinderservies

Baby’s, dreumessen, peuters en eten … dat gaat niet altijd even goed! Hoe vaak laten ze wel hun kommetje, bordje of beker vallen. Om die reden geven we ze geen ‘normaal’ servies van aardewerk of glas maar iets wat meer schok bestendig is. Heel handig, want zo sneuvelt je servies niet. 😉 Er is alleen één grote maar… vaak is dat kinderservies van plastic en ik ben daar niet zo’n fan van. Plastic bevat vaak weekmakers en BPA en dan hebben we het nog niet over de belasting voor het milieu.

Gezondere alternatieven

Als plastic vaak met warm eten in aanraking komt, kan het opgegeven moment BPA gaan lekken of af gaan geven. BPA is een hormoonverstorende stof waarvan je echt niet wilt dat je kinderen eraan blootgesteld worden! Helemaal voorkomen kan niet, maar je komt een heel eind als je zo min mogelijk voedsel uit blik eet, kassabonnetjes zo min mogelijk aanneemt, en plastic zo veel mogelijk weert, vooral als het om je eten gaat. Dus bewaar je eten in glazen bakjes, koop RVS lunch trommeltjes en drinkbekers voor naar school en ga zo maar door. Voor die lunchtrommeltjes en drinkbekers kun je overigens terecht op Green Jump, een geweldige site met super leuke veilige spulletjes voor je kinderen en jezelf!

Bamboeservies van Zuperzozial!

Wat het servies betreft hebben wij nog niet zo lang geleden een super leuk betaalbaar alternatief ontdekt! Via een spaaractie in onze natuurvoedingssupermarkt konden wij super leuke, gezellige, kleurrijk bamboeservies verzamelen! Uiteraard deden wij eraan mee. Wat bleek thuis? Mijn dochter is gek op dat kleurrijke servies, en mijn zoontje inmiddels ook! Mijn dochter vraagt altijd om haar favoriete roze kommetje en beker. 🙂 Het leuke is dat dit servies heel schokbestendig is, helemaal veilig voor onze kinderen en biologisch afbreekbaar is! Helemaal geweldig dus! Afgelopen zondag nog zat mijn zoon uitgebreid met zijn bordje te spelen, en hoe vaak die wel niet op de grond gevallen is… Het zag er zo schattig uit dat ik het niet kon laten om er foto’s van te maken.

Verkrijgbaarheid

Overigens is het bamboe servies van Zuperzozial helemaal niet zo moeilijk verkrijgbaar! Wij kunnen het kopen bij de natuurlijke woonwinkel Van Binnen en bij het Kookpunt in Rotterdam, en zelfs Bol.com verkoopt ze! Kijk onderaan de foto voor meer informatie. 🙂

zuperzozialblog

Zuperzozial servies op Bol.com!

natuurlijk&gezondopvoedenmetjuliakang

Tags: , , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens