Check regelmatig je gas- en elektrameters!

Wij zijn de laatste maanden bezig ons energie- en gasverbruik flink te minderen. Vooral gas was voor ons een hekelpunt. Ik had hier al eerder over geschreven. Nu gaat het zuiniger aan eigenlijk heel goed, maar nu blijkt dat we het eigenlijk voor niets aan het doen zijn!

Gasmeter kapot!

Nou ja… voor niets… we zijn heel goed voor het milieu bezig, dus wat dat betreft zijn we heel goed bezig. 😉 Maar de factuur die gaat niet omlaag. Want wat blijkt?? Onze gasmeter is defect!!! Al een hele tijd! Al sinds vorig jaar maart, toen wij een nieuwe gasmeter hebben gekregen. Al die tijd blijkt dat ding op 0 te staan. Het is me pas op gaan vallen toen ik een paar pogingen deed om onze meterstanden te noteren en ik maar niet snapte waarom ik maar niks kon zien. Na wat heen en weer gecorrespondeerd te hebben met onze energieleverancier bleek dat ik bij het netbeheer moest aankloppen voor opheldering.

Te hoge schatting gemaakt

Wat nu duidelijk is geworden is dat die defecte meter de reden is van ons veel hogere gasrekening van vorig jaar. Ik vond het al zo vreemd dat ons eindnota zo veel meer was, aangezien ik in 2012 al bewuster om ging met het gebruik van bijvoorbeeld de verwarming. Maar wat blijkt nu, die factuur is gebaseerd op een schatting omdat ze onze meterstanden niet hadden, en die schatting die ons netbeheerder heeft gemaakt, die is veel te hoog! Die is niet gebaseerd op ons verbruik in de voorgaande jaren zoals ze beweren te doen in zulke gevallen. Gevolg is dat die 500 euro die we moesten bij betalen onterecht in rekening zijn gebracht.

Goed en slecht nieuws

Het goede nieuws is dus dat we over 2012 geld terug gaan krijgen. Het slechte nieuws is dat ze een nieuwe schatting gaan maken op basis van voorgaande jaren toen we nog niet zo bewust omgingen met ons gasverbruik. Dus we zullen nooit dat terugkrijgen wat ons werkelijk toekomt omdat er geen gegevens zijn van ons werkelijke gasverbruik. Ook de afgelopen maanden dat we zo goed zijn bezig geweest zullen ze moeten schatten. En hoe ze dat gaan doen, is nog niet duidelijk.

Tip

Dus hierbij een tip: check regelmatig je meterstanden! Zo ben je er tijdig bij als er iets fout blijkt te gaan. 😉

Tags: , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens