Goedkoop op stap met het hele gezin!

De laatste maanden zijn voor ons financieel best moeilijke maanden en steeds vaker kunnen we niet iets leuks doen buiten de deur omdat het dan geld kost. En dan bedoel ik dus ergens heen met de trein, ergens een kopje koffie drinken… dingen die echt geld kosten dus. Het koude weer werkt nu ook niet echt mee, dus te gaan kou kleumen in een speeltuin zie ik dan niet zo zitten en dan is zo een koffietentje wel een aantrekkelijker optie. Ik hoop dan ook vurig dat dit de laatste koude dagen zijn voorlopig en dat we mogen gaan genieten van meer aangenamere temperaturen. 🙂

Maar het hoeft helemaal niet duurt te zijn!

Toch is het niet onmogelijk om met het hele gezin leuke dingen te doen! Vooral kleine kinderen vinden simpele dingen al heel leuk om te doen en die hoeven bijvoorbeeld niet persé naar een duur pretpark of dierentuin om vermaakt te worden. 😉 Ook kun je heel veel leuke dingen gewoon heel dicht bij huis doen, ook activiteiten die zich binnen afspelen! Het enige wat jij als moeder moet doen is op de hoogte te zijn van de activiteiten die zich afspelen in eigen stad! 🙂 Vaak kun je er makkelijk lopend of met de fiets komen, en bespaar je ook nog eens de kosten van vervoer. Plus dat je zo meer betrokken raakt bij je eigen omgeving.

Weet wat er speelt in eigen stad!

Zo liet een kinderboerderij vlak voor Pasen weten dat er biggetjes geboren zijn en dat je langs kon komen om ze te bekijken. Ook liet een plaatselijke, door particulieren gestarte buurthuis, weten dat je er terecht kon voor een omelet en een leuke knutsel activiteit voor maar een paar euro. Dit vinden kinderen leuk om te doen en het kost je haast niets, en zo ben je er toch even uit. En zeg nou zelf, ook voor ons als ouders is het toch leuk om die pasgeboren biggen te bewonderen? Of je handen uit de mouwen te steken om een ballon om te toveren tot een groot paasei? 😉 Ok, de ene activiteit is leuker dan de andere, maar het is dus niet zo dat alleen de kinderen er plezier aan hoeven te beleven. 🙂

Via Social Media!

Alleen moet je het dus wel weten! Hoe zorg ik ervoor dat ik dat weet? Ik volg ze allemaal via Social Media! Zo weet ik wanneer er een oogstmarkt in de stad is of een lente markt, een festival in een park, leuke activiteiten plaats vinden bij de stadsboer, wanneer er biggetjes geboren worden bij de kinderboerderij, wat de plaatselijke bibliotheek organiseert aan bijvoorbeeld voorleesmiddagen, wanneer de poppenkastvoorstellingen weer van start gaan, wanneer er iets speciaals is bij de plaatselijke molen… En het mooie is… mijn dochter vindt het allemaal prachtig en het kost dus (bijna) niets!

Ga dus die facebook en/of twitter op!

Dus zorg ervoor dat je je plaatselijke kinderboerderij, bibliotheek, buurthuis, boer, en ga zo maar door, volgt door ze te liken op Facebook of te volgen op Twitter 🙂 Voor zover dat mogelijk is natuurlijk, want niet iedereen doet nog aan Social Media, maar het worden er langzaamaan echt steeds meer. Is dat nou geen goede tip? 🙂

Voor a.s. zaterdag hebben we ook iets leuks weer op de planning: de oogstmarkt! Met o.a. boeren uit de directe omgeving met lekkere seizoensgebonden producten: “Er is muziek, gezelligheid, terras, vermaak en ook leuke verassingen voor jong en oud“, zeggen de organisatoren. Dat had ik dus niet geweten zonder Facebook. 😉

kidstube-header2

Bumba filmpjes kids-tube.nl

 

 

Hieronder nog wat impressies van ons laatste uitstapje naar de kinderboerderij op tweede paasdag. 🙂

kinderboerderij1

We mochten een kuikentje vast houden en aaien. 🙂

kinderboerderij2

En even de geitjes voeren.

kinderboerderij3

 Moeder big bewonderen die zelf even aan het bijtanken is na het voeden van haar 12 jonkies.

Tags: , , , , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens