Lichtzoete ontbijtmuffins met kaneel! (glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Ons paasontbijtje bestond uit een lekkere sojalatte, suikervrij paasstol van spelt van bakkerij Zonnemaire, een paar eitjes en deze heerlijke lichtzoete glutenvrije, suikervrije en zuivelvrije ontbijtmuffins met kaneel! Deze muffins zijn heerlijk met suikervrije frambozen jam en kokosolie. Dat was een heerlijke start van de dag. 🙂

Ik kwam op het idee om deze muffins te maken na het zien van dit recept op Culy. Het is totaal iets anders geworden maar soms werken die dingen zo. 😉

Officieel zou ik ze glutenarm moeten noemen omdat ik havermeel in het recept heb gebruikt. Haver is van nature wel glutenvrij, maar groeit vaak naast tarwe en wordt vaak verwerkt op plekken waar ook glutenhoudende granen worden verwerkt. Dus deze muffins zijn pas echt glutenvrij als er op het pakje havermeel ook vermeld staat dat het daadwerkelijk glutenvrij is. Overigens let ik niet op dingen als kruisbesmetting omdat dit bij mij niet nodig is, maar wel heel belangrijk om op te letten in het geval van coeliakie.

Ingrediënten €0.00 (6 Porties)

  • havermeel 100 gr
  • rijstmeel 50 gr
  • rijstmelk 100 ml
  • ei 1 stuk
  • gebroken lijnzaadjes 1 eetlepel
  • agavesiroop of honing, rijststroop, maplesyrup 2 eetlepels
  • kaneel 1 eetlepel
  • wijnsteenbakpoeder 2 theelepels
  • keltisch zeezout 1 snufje
  • halve banaan 1 stuk
  • kokosolie extra vergin 30 gr

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten met elkaar: de havermeel, rijstmeel, snufje zout, kaneel, wijnsteenbakpoeder en lijnzaadjes.
  3. Meng de natte ingrediënten: agavesiroop, ei, melk en de kokosolie en een halve banaan in de keukenmachine.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot het een mooi glad beslag wordt.
  5. Vul de muffinvormpjes driekwart en zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  6. Laat ze goed afkoelen en tast dan toe! Lekker met een suikervrije jam, kokosolie, roomboter of wat je lekker lijkt. 🙂

Ik heb zelf siliconen muffinvormpjes gebruikt zodat de muffins er makkelijk uit gaan als ze gebakken zijn.

92

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens