Pizza! (nachtschadevrij & suikervrij)

Oh how we love pizza! Voor een lekkere pizza mag je me echt ’s nachts uit bed halen. Zo gek ben ik op pizza. Maar dan bedoel ik niet de standaard afhaal- of diepvries pizza. Als je eenmaal de pizza hebt geproefd in Napels (dè hoofdstad van de pizza) dan ben je voorgoed verpest en wil je nooit meer zomaar een diepvries ding naar binnen schuiven. 😉

Nu bestaan er eigenlijk maar twee soorten pizza, die volgens mij ook echt de allerlekkerste zijn: De Marinara (met tomaat, knoflook en origano) of de Margherita (met tomaat, basilicum en mozzarella, vernoemd naar de eerste koningin van Italië). Alle andere variaties zijn niet origineel en hebben eigenlijk het recht niet om een pizza genoemd te worden. Er zijn dan ook pizzeria’s in Naples die alleen de bovenstaande twee pizza’s serveren. 🙂

Alleen jammer nu voor mij dat een pizza niet nachtschade vrij is (overigens ook niet suikervrij en zuivelvrij). Nu maken wij al een hele tijd zelf pizza met een Bestron pizza oven en het resultaat was echt heel goed. Maar nu ik tijdelijk geen nachtschade eet wil ik eigenlijk nog steeds niet zonder pizza… Dus hebben manlief en ik maar een variant bedacht zonder tomaten. Overigens wordt een pizza zonder tomaten een Pizza Bianca (witte pizza) genoemd en die bestaan dus ook, dus zo een gek idee was het niet. 😉

De pizza hier afgebeeld is als volgt belegd: olijfolie met knoflook, in de lengte dun gesneden courgette, een beetje geraspte geitenkaas, gerookte zalm en zo nu en dan een champignon. Er kwam geen tomaat aan te pas en we hebben heerlijk gesmikkeld. 🙂 Benieuwd hoe we pizza deeg maken? Binnenkort plaats ik het recept. 🙂

 

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens