Chocolade pannenkoeken met banaan (glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Vandaag een lekker recept voor het weekend! Of voor vandaag, want het schijnt de nationale pannenkoekendag te zijn. 🙂 De laatste tijd eten wij regelmatig pannenkoeken bij het ontbijt, of soms zelfs voor de lunch. Is dat gezond?? Vraag je je misschien af. Afhankelijk van hoe je het maakt wel, al bestaan er natuurlijk wel betere lunch alternatieven. 😉 Maar hier thuis eten we geregeld courgette pannenkoeken van Amber Albarda, pompoenpannenkoekjes of amandelpannenkoekjes. Allemaal lekker en toch verantwoord. 🙂

Vanmorgen was ik alleen met mijn jongste en we hadden nog niet ontbeten. Manlief had al met onze dochter havermoutpap op voordat ze weggebracht werd naar de peuterspeelzaal.  Ik had dit keer geen zin in havermout en bedacht me dat ik eigenlijk wel weer trek had in pannenkoeken. Dat is ook lekker makkelijk eten voor mijn zoontje.

Nu had ik al maandenlang een zakje bruine teffmeel staan, en eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik ermee moest. Zonde eigenlijk, want teff schijnt heel gezond te zijn, boordevol voedingstoffen (veel meer dan in bijvoorbeeld tarwe) en complexe koolhydraten die voor langdurige energie zorgen.

Het uiteindelijke recept was eigenlijk heel lekker en zeker voor herhaling vatbaar! Daarbij zat ik na 2 pannenkoekjes behoorlijk vol, dus manlief en dochter kunnen straks ook nog ervan genieten wanneer ze thuis komen. 🙂 Ze hebben maar geluk vandaag. 😀

Ingrediënten €0.00 (6 Porties)

 • Teffmeel Bruine teffmeel 100 gr
 • Cacaopoeder 3 eetlepels
 • Rijstmelk 250 ml
 • Eieren 2 stuks
 • Biologische vanille extract 1 eetlepel
 • Banaan 1 stuk
 • Chiazaadjes 1 theelepel
 • Keltisch zeezout 1 snufje
 • Natuurlijke vloeibare zoetmiddel naar keuze Ahornsiroop, agavesiroop, honing, rijststroop 2 eetlepels
 • Suikervrije frambozenjam Om te garneren 5 eetlepels
 • Extra banaan Om te garneren 1 stuk
 • Ontgeurde kokosolie om in te bakken 1 eetlepel

Bereiding:

 1. Doe de teffmeel, cacaopoeder, eieren, banaan, vanille extract, chiazaadjes, snufje zout, zoetmiddel naar keuze en melk in een blender.
 2. Blendt het tot een mooi glad beslag en laat het vervolgens twintig minuten staan.
 3. Verwarm een hapjespan en laat een eetlepel ontgeurde kokosolie smelten op middenhoog vuur.
 4. Als de olie goed heet is giet dan een soeplepel met het beslag in de pan.
 5. Als de pannenkoek aan één kant gaar is draai het dan voorzichtig om en laat het de andere kant garen.

76

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens