Speciaal voor vrouwen

Even een postje speciaal voor de vrouwelijke lezers. 🙂 Dit gaat namelijk over die altijd maar terugkerende maandelijkse cyclus. Sinds de bevalling van mijn zoontje vorig jaar juni was ik er een tijdje van gevrijwaard, die cyclus. Maar nu moet ik er net als elke vrouw ook weer aan geloven, dat maandelijkse ongemak. Waarom zou ik nou in vredesnaam hier een blog over willen schrijven??

Hoe veilig zijn die verzorgingsproducten?

Nou deze blog gaat niet zo zeer over die cyclus, we weten allemaal wel hoe dat werkt en hoe het in elkaar zit. 😉 Maar ik wil eerder een tip geven over iets wat ik pas ontdekt heb. In mijn zoektocht naar minder schadelijke alternatieven als het om lichaamsverzorging gaat heb ik ook kritisch gekeken naar producten die je gebruikt in die specifieke dagen van de maand. Helaas zijn ook die producten nou niet echt veilig: ze veroorzaken vaak irritatie, droogheid, bevatten chemicaliën en dan nog niet te spreken over de gevolgen voor het milieu. Nu is er een merk dat wel vriendelijk is voor het lichaam en milieu: Natracare. Maar eerlijk is eerlijk, Natracare is niet goedkoop. In mijn geval niet echt handig.

De menstrualcup

Je kunt ook verder kijken naar wasbaar maandverband en dergelijke, maar heel eerlijk gezegd zie ik dat niet zo zitten. Het is één ding om aan wasbare luiers te doen, maar wasbaar maandverband gaat voor mijn gevoel net één stap te ver. Maar als je verder zoekt dan kom je al gauw nog een ander alternatief tegen: De Menstrualcup! Je hebt ze van verschillende merken, waarvan Mooncup, Lunette en Femmecup. Deze kun je gebruiken i.p.v. tampons.

Het grote voordeel van deze cups is dat ze geurloos en hygiënischer zijn dan maandverband. Ze werken net als tampons maar ze kunnen zelfs meer absorberen. Ze bevatten geen chemicaliën en veroorzaken geen droogheid of irritaties. Daarnaast zijn ze uiteraard ook milieuvriendelijker, en uiteindelijk ook nog eens voordeliger! Gemiddeld betaal je tussen de 25 à 30 euro voor zo’n cup: dat zijn ongeveer 5 a 6 pakjes Natracare.

Waar kun je terecht voor meer info

Het is eigenlijk helemaal niets voor mij om een blog over zoiets persoonlijks te schrijven… maar ik wou dit gewoon als tip meegeven. 🙂 Ik wil je eigenlijk vooral aanmoedigen om niet zomaar iets van mij aan te nemen maar zelf even op onderzoek uit te gaan en zelf je conclusies te trekken. 🙂 Een paar sites in Nederland waar je terecht kunt voor die cups zijn: Katoenenko en Menstruatiecup.nl. Daar kun je ook precies lezen hoe die dingen werken en hoe je ze kunt gebruiken. Ook kun je kijken op de site van Mooncup of Lunette.

Onderstaand filmpje vond ik trouwens wel errug grappig en sterk 🙂

Copyright foto: Robert McDon

Tags: , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. En ben je er zelf ook helemaal tevreden over?
    Zelf gebruik ik de lunette en ben er heel blij mee. Het is alleen wel even wennen in het begin.

    • Hier de mooncup! 🙂 En ja, heel tevreden 🙂 maar idd wennen eerst.