Farfalle met spinazie en pompoen (suikervrij, e-nummer vrij, zuivelvrij, vegan)

Soms heb je van die dagen dat je niet zo veel meer in huis hebt, geen tijd meer hebt om voor het avondeten boodschappen te doen, maar toch een voedzame maaltijd op tafel moet toveren. Vandaag was zo’n dag. 🙂 Ik had nog pompoen liggen, maar verder niet veel meer. Nu heb ik wel, als half-Italiaanse, veel pasta in huis en altijd wel wat biologische diepvries groente  voor noodgevallen als deze. Zo kun je toch in een half uur tijd een makkelijke doch voedzame maaltijd op tafel zetten. Dit recept is vrij van geraffineerde suiker, tarwe, rode e-nummers en zuivel. Tevens ook geschikt voor rapley baby’s (mijn 8 maanden oude baby at alles op). Voor baby’s zou ik wel minder zout gebruiken tijdens het koken.

Ingrediënten €0.00 (3 Porties)

  • Muskaat pompoen Een andere pompoensoort werkt ook 300 gr
  • Diepvries spinazie Bijvoorbeeld AH Puur & Eerlijk 200 gr
  • Pakje haverroom Bijvoorbeeld van het merk Oatly, te koop in de natuurvoedingswinkel 200 ml
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 2 stuks
  • Farfalle Volkoren spelt (Bio Idea), te koop in de natuurvoedingswinkel 250 gr
  • Ontgeurde kokosolie 2 eetlepels
  • Keltisch zeezout Te koop in de natuurvoedingswinkel en Het Vlaamsch Broodhuys 1 eetlepel
  • Pijnboompitten 25 gr
  • Edelgistvlokken Te koop in de natuurvoedingswinkel 4 eetlepels
  • Verse basilicumblaadjes 10 stuks

Bereiding:

  1. Snij de pompoen in stukjes en ontdoe het van zijn pitjes.
  2. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Laat in een pan de kokosolie smelten en bak vervolgens de ui en knoflook goudbruin.
  3. Voeg de pompoen toe en de nog bevroren spinazie. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan en laat het in 10 minuten gaar pruttelen.
  4. Zet in de tussentijd een grote pan met water en zout op. Zodra het water kookt kan de pasta erin en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  5. Voeg een pakje haverroom toe bij de groentesaus. Roer het goed door, en voeg ook de edelgistvlokken toe. Breng het op smaak met peper en zout.
  6. Rooster de pijnboompitjes in een pan, zonder olie of boter, tot ze goudbruin zijn.
  7. Als de pasta klaar is, giet het dan af en bewaar nog een beetje kookvocht. Voeg de pasta toe aan de saus, roer alles goed door elkaar en voeg er nog een beetje kookvocht aan toe om de saus wat natter te maken.
  8. Garneer het geheel met pijnboompitjes en basilicum en serveer.

farfalle-met-spinazie-en-pompoen-blogcollage

Tags:

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens