Het leed wat huishouden heet

De meeste van ons vrouwen willen vaak overkomen alsof ze het thuis altijd spik en span voor elkaar hebben: als je op bezoek bent is het er geordend, fris, opgeruimd en schoon. Dat is het bij ons vaak ook als er visite komt. Maar schijn bedriegt…  Achter die gesloten deuren is het vaak een troep: er ligt overal rommel en hopen wasgoed die wachten tot ze eindelijk de wasmachine in kunnen, wassen die gerust een paar dagen aan het wasrek blijven hangen, en ga zo maar door. Krijg je kinderen, dan wordt het alleen maar erger. Maar onderling praten we er nooit zo openlijk over. Toegeven dat je het thuis niet altijd voor elkaar hebt staat gelijk aan schaamte en mislukking. Ik heb het zelf jarenlang niet durven toe te geven, maar eigenlijk is het belachelijk. We zijn nou eenmaal niet perfect en we kunnen niet op alle vlakken in ons leven een super prestatie leveren. We zijn geen supermama in het breedste zin van het woord. Natuurlijk zijn we geweldige supermoeders, maar geen perfecte 😉

Kleine kinderen dragen ook niet echt bij

Ik geef dus openlijk toe, ik ben echt geen goede huisvrouw. Al zou ik dat graag willen zijn. Iedereen voelt zich fijner in een opgeruimd, fris en schoon huis. Nu is het niet zo dat het hier een smeerboel is, maar het is hier nooit echt opgeruimd of smetteloos schoon. Er is werkelijk geen beginnen aan. Heb je net gestofzuigd, vind je 5 seconden later overal weer kruimels, papiertjes en dergelijke. Een supersonische kruimeldief met een hoog voltage in de woonkamer hangen helpt enigzins (dat hebben wij dus), maar dan zou je de hele dag met dat ding achter de broek van je kinderen aan moeten lopen. Elke dag ligt hier de hele vloer bezaaid met speelgoed en het heeft werkelijk geen zin om alles op te ruimen voordat de kinderen op bed liggen.

Smoesjes

Een ander dilemma is structuur. Je kunt wel leuk een weekschema maken, wanneer je welk klusje aanpakt, maar uiteindelijk bepalen je kinderen of het die dag kan of niet. Je kunt wel heel nobel besloten hebben morgen de hele badkamer weer eens onder handen te nemen, maar als je baby van 9 maanden uitgerekend die dag niet lekker in zijn vel zit, en constant bij je wilt zijn, of je dochter van 3 kan zich ineens niet meer alleen vermaken en gaat kattenkwaad uithalen, dan houdt het op. Gebroken nachten werken een rommelig huis ook heel goed in de hand. Als je net als ik, de afgelopen 5 maanden geen nacht meer hebt doorgeslapen, dan ben je soms blij als het 5 uur is en je man binnen komt stappen.

De ideale vaatwasser is mijn man

Er schijnen vrouwen te zijn, die ondanks al het bovenstaande, alles redelijk op orde hebben. Die vrouwen verdienen echt een medaille in mijn ogen. Graag ben ik benieuwd naar jullie geheim 🙂 Mijn best bewaarde geheim is tot nu toe mijn man. Mijn man die helpt me enorm als het erop aankomt, hij is echt geweldig. Hij is echt de beste vaatwasser die je maar kunt hebben. Ook draait hij veel wassen weg als hij ziet dat ik er niet aan toe ben gekomen. Wie wil nou niet zo een man? Maar toch is het niet ideaal als het huishouden gedeeltelijk of geheel in handen is van je man. Als hij weer eens een opruimwoede heeft gehad dan zijn er spullen verdwenen en dan moet ik soms zoeken tot ik een ons weeg, of belanden spullen op de meest onpraktische plekken en soms zelfs in de prullenbak!

Ja, dus toch maar zelf doen dan!

Aan het eind van de dag voelt iedereen zich fijner in een gezellig opgeruimd huis, dus ook ik moet er aan geloven, alle smoesjes ten spijt. Ik ga me de komende tijd maar eens verdiepen in de geheimen van een doeltreffend, efficiënt en makkelijk huishouden. Als de tips die ik tegen kom zelfs hier blijken te werken, dan zal ik ze zeker delen. Maar alle goede voornemens ten spijt, de dag dat wij meer te besteden hebben nemen wij een hulp. Daar zijn mijn man en ik het wel stellig over eens.
 
natuurlijk-huishouden
Tags: , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Ik heb twee vriendinnen die alles echt spik en span hebben (zo saai ;-p) en bij hun sta ik bekent als de rommelkont. Zij wisten niet dat ze beide mijn vriendin waren en kwamen elkaar tegen op school. Ze kwamen op een gesprek uit over een rommelig huishouden en hadden beide een rommel vriendin. Ineens kwamen ze erachter dat ze het beide over mij hadden haha. Sindsdien heb ik besloten om tocht echt wat beter mijn best te gaan doen om het netjes te houden, maar mijn smoes blijft toch dat we een beetje uit ons huis zijn gegroeid en we gewoon ruimtegebrek hebben ;-p

    • Haha wij hebben ook als smoes ruimtegebrek 🙂 🙂