Luchtige citroen cupcakes! (suikervrij – glutenvrij – zuivelvrij – e nummervrij)

Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met glutenvrije baksels, waarvan er heel veel jammerlijk mislukt zijn of ze waren het gewoon net niet. Gelukkig vonden ook de mislukte baksels gretig aftrek hier thuis waardoor ik nooit iets heb hoeven weg te gooien. 😉 Ik ben daarom ontzettend trots dat deze cakejes wel zo goed gelukt zijn! Het zijn serieus de lekkerste cakejes die ik ooit gebakken heb: ze zijn luchtig, smeuïg en fris.

Ze zijn ook nog eens verantwoord: deze cakejes zijn namelijk helemaal Paleo: suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij en e-nummervrij. Als basis heb ik amandelmeel gebruikt en amandelen zijn rijk aan calcium, magnesium, vitamine E en gezonde vetten. Verantwoord genieten dus!

Ingrediënten €0.00 (17 Porties)

  • Amandelmeel 200 gr
  • Kokosolie Gesmolten! 25 gr
  • Eieren 3 stuks
  • Honing 100 ml
  • Citroen Sap en rasp van schil 1 stuk
  • Appelcider azijn 1 eetlepel
  • Baksoda Natriumbicarbonaat, zuiveringszout 1 theelepel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en doe de muffinvormpjes in een muffinbakplaat.
  2. Meng in een grote kom de droge ingrediënten: amandelmeel, citroenschil en baksoda.
  3. Meng in een andere kom de natte ingrediënten: de eieren, citroensap, gesmolten kokosolie, appelazijn en honing.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer het goed door tot een mooi glad beslag.
  5. Doe het beslag in de muffinvormpjes en vul die vormpjes tot de helft.
  6. Bak ze in de oven 10 tot 12 minuten tot de cakejes mooi goudbruin zijn.
  7. Haal ze eruit en laat ze 15 minuten afkoelen.

Copyright Getrouwd met kinderen. Recepten mogen niet in zijn geheel zonder toestemming overgenomen worden.

65
.

Tags: , , , , , , ,

Reactie 2 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens

  1. Hoi! Klinkt goed! Kan ik ook eventueel bakpoeder gebruiken?