Kappen met suiker

Bijna een jaar geleden besloten we te kappen met geraffineerde suiker. Sindsdien eten we en leven we geheel suikervrij. Het is serieus één van de beste beslissingen ooit geweest!  Ik wist niet beter dat die constante trek in zoet bij me hoorde, dat het één van mijn zwakheden was. Maar inmiddels weet ik wel beter: ik was suikerverslaafd, niet zwak. Veel mensen hebben last van een suikerverslaving en zo gek is dat niet: in alles zit suiker, en we worden overal om ons heen gebombardeerd met zoete producten. Ook in producten waarvan je het niet zou verwachten zit suiker! Naast mijn constante drang naar zoet eten begon ik opgegeven moment ook veel gezondheidsklachten te krijgen die zo vaag waren dat ook de huisarts het vaak niet wist. Ik ben meer dan tien jaar ontzettend moe geweest, en opgegeven moment had ik maar geaccepteerd dat het bij me hoorde. Ik had weinig energie, vaak hoofdpijn, buikpijn, een slechte huid, een slechte weerstand (6 keer op een jaar verkouden was niet abnormaal) en ik werd langzaamaan steeds dikker.

Suiker is meer dan slecht

Dat suiker niet zo gezond was, dat wist ik wel. Maar dat het echt slecht, zelfs meer dan slecht voor je lichaam is, dat had ik me nog niet eerder gerealiseerd, totdat ik me vorig jaar in voeding begon te verdiepen tijdens mijn tweede zwangerschap. Na het lezen van ‘Beter met voeding‘ van Mia Tjioe America en  ‘Eet jezelf mooi, slank & gelukkig‘ van Amber Albarda begreep ik eindelijk wat voor schade geraffineerde suiker aan kan richten. Je lichaam zit helemaal niet op het zoete geraffineerde goedje te wachten: het is verslavend, het onttrekt mineralen en vitaminen uit je lichaam, je wordt er dik van, je kunt allerlei lichamelijke klachten krijgen en de lijst is eindeloos lang. Wil je meer erover lezen dan is dit stuk uit de Volkskrant interessant! Een leven lang zonder suiker zag ik toen nog niet zo gauw voor me, maar ik besloot te minderen. Dat was een eerste stap.

40 dagen zonder suiker

Eenmaal bijna suikervrij vond ik dat ik wel een extra steuntje in de rug kon gebruiken en besloot ik 40 dagen zonder suiker te volgen. Naast alle duidelijke informatie was het vooral de steun van de mede cursisten die de cursus bijzonder maakte. Ik was inmiddels hoogzwanger toen ik me aanmeldde, maar zwanger en al lukte het me om helemaal suikervrij te worden en sindsdien heb ik het goed volgehouden. Het beste is dat al die vage klachten, waar de huisarts geen antwoord op had, inmiddels weg zijn 🙂 Ik ben 20 kg lichter, heb meer energie, een betere huid (nog niet perfect weliswaar), geen buikpijn meer en ik heb geen abonnement meer op de verkoudheid en griep. 🙂

Blijven genieten

Geniet ik dan nooit meer van lekkere en zoete dingen? Jawel 🙂 Genoeg zelfs 🙂 Ik hou van kokkerellen en het suikervrij bakken is iets wat ik pas echt geleerd heb tijdens de cursus 🙂

N.B. 40 dagen zonder suiker is inmiddels niet meer verkrijgbaar. 

suikervrij9

eetjezelfmooislankgelukkig

Tags: , , , , ,

Reactie 0 Reacties

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

Jouw gegevens